26 Eylül 2024 Perşembe

Atılım: Birliğin gücüyle yasaklara karşı çıkalım

"25. Yılında Atılım'ı Yükseltiyoruz" etkinliği, İzmir'de yasaklandı. Yasaklanan etkinliğin HDP İzmir İl Binasında yapılması kararlaştırıldı, dayanışma çağrısı yapıldı.
 

"25. Yılında Atılım'ı Yükseltiyoruz" şiarıyla Atılım Gazetesi'nin 25. yıl kutlamalarının İzmir Çiğli Kaymakamlığı tarafından yasaklanması protesto edildi. İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi'nde yapılan açıklamada, baskılara ve zorbalığa karşı dayanışma ve birliğin gücüyle karşı çıkma çağrısı yapıldı. Yasaklanan etkinlik, aynı gün ve saatte (8 Ekim, saat 19.00) HDP İzmir İl Binasında yapılacağı belirtili.
İHD'de gerçekleştirilen açıklamaya HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, HDP İzmir İl Eşbaşkanı Kadir Baydur, HDK İzmir Eş Sözcüsü Ayşe Yılmaz, HDP PM Üyesi Aydın Çetinkaya, 15'ler Derneği, ESP, Devrimci Parti, SYKP ve Kızıl Bayrak destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan Atılım Gazetesi yazarlarından Deniz Bakır, "Büyük bir kavganın ürünü, büyük bir davanın sözcüsü olma misyonuyla yayın hayatına başlayan gazetemiz Atılım'ın kuruluşunun üzerinden 25 yıl geçti. Geride kalan yıllar boyunca bu iddia ve misyona bağlı kalmak için sayısız bedel ödedik. Bir ayağımız işçi sınıfı ve ezilenlerin kurtuluşuna dair nerde bir kavga varsa oradaysa, öteki ayağımız gözaltılarda, işkencehanelerde, hapishanelerde oldu hep. Baskınların, toplatma kararlarının, cezaların ve yasaklamaların bin bir türlüsünü yaşadık. Ancak nerede olursak olalım aklımızı ve ruhumuzu saran tek bir şey oldu. İşçi sınıfının ve ezilen  insanlığın kurtuluşu, devrim ve sosyalizm davasının ürünü ve ışık taşıyıcısı olma onuruna layık olmak" dedi.

YASAKLANAN ETKİNLİK HDP'DE YAPILACAK
"İşgal ordularının, sermayenin ve kaleminden kan damlayan faşizmin kalemşorları sırça saraylara dönüştürdüğü medya plazalarında tarafsız gazetecilik adına yalan üretirken biz İşçi sınıfı ve ezilenlerin tarafında olduğumuzu en tok sesimizle haykırdık. Özgür basın geleneğinin parçası olan yayın kuruluşları saldırıya uğradığında ilk ses veren, tüm olanaklarıyla omuzbaşlarına koşan bizdik. Sermayeye karşı direnen işçinin, erkek egemenliğine karşı isyan eden kadının, LGBTİ+'ların, ezilen ulus ve inançların, doğanın sesi sayfalarımızda vücut buldu. Bilince ve iradeye dönüştü" diyen Bakır, şöyle devam etti:

"Bu onur ve inançla  şekillenen 25 yılı kutlamak, okurlarımız ve dostlarımızla buluşmak  için yapmayı planladığımız yıldönümü etkinliklerimizin İzmir ayağının İçişleri bakanlığı talimatı ve mülki idarenin kararıyla  yasaklandığı bilgisini aldık. Gazetemizin 'yıldönümü etkinliği adı altında yasadışı örgüt propagandası' yapılma ihtimali üzerine alındığı belirtilen kararın yasal, hukuki ve meşru hiç bir dayanağı yoktur. Atılım gazetesi  kendisini yasayla değil tarihsel ve toplumsal meşruiyetiyle yaratan yayın çizgisinin gereği olarak bu kararın yok hükmünde olduğu inancındadır. Bu nedenle 8 Kasım 2019 günü saat 19:00'da Çiğli Belediyesi Konferans salonunda yapılamasını planladığımız 25. kuruluş yıl dönümü etkinliğimiz yasaklama kararı  ve salonun iptal edilmesi nedeniyle aynı gün ve saatte Halkların Demokratik Partisi İzmir İl binasında yapılacaktır."

Bakır, "Tüm demokratik güçleri, özgür basını, okurlarımızı ve etkinliğimize katılmak için davetiye alan-almayan halkımızı yapacağımız etkinliğe katılarak direnişe ses vermeye, baskılara ve zorbalığa karşı dayanışma ve birliğin gücüyle karşı çıkmaya çağırıyoruz" dedi.