19 Eylül 2024 Perşembe

'Atılım gazetesi 30 yıldır işçi sınıfı ve ezilenlerin tarihini yazıyor'

Kuruluşunun 30. yılına giren Atılım gazetesini halkla buluşturan sosyalistler, "Atılım gazetesinin 30. yılında, sizleri kendi sesinizi, işçilerin ve ezilenlerin sesini, Atılım'ı büyütmeye, okumaya, Atılım dağıtmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sosyalistler, işçi ve emekçinin sesi Atılım gazetesinin yayınlanmaya başlamasının 30. yıldönümü nedeniyle Söğütlüçeşme Marmaray durağında gazete dağıtımı gerçekleştirdi.

Atılım gazetesinin 30 yıldır işçilerin, emekçilerin, kadınların, Kürtlerin, tüm ezilenlerin sesini yükseltmeye devam ettiğini belirten sosyalistler, AKP-MHP iktidarının yanındaki burjuva basına karşı Atılım gazetesini okuma ve dağıtma çağrısı yaptı.

"Atılım gazetesi, 30 yıldır işçi sınıfı ve ezilenlerin mücadelesini, tarihini yazıyor. Bu topraklarda Gezi ayaklanması olduğunda, yandaş medya televizyonlarda penguen belgeselleri izletirken, bizler Gezi'yi yazdık, Gezi'yi yarattık" diyen sosyalistler, Atılım gazetesi olarak işçi ve ezilenlerin mücadelesini yazmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Sosyalistler, şöyle devam etti: "Diyarbakır'da, 8 yaşında bir kız çocuğu, Narin kaybedldiğinde bütün yandaş medya sustu. Biz Narin'e ne oldu diye sormaya devam ediyoruz. Narin'i kim katletti? Hangi kirli işbirlikleri onun ölümüne sebep oldu? Yazmaya, sormaya devam ediyoruz. Atılım gazetesinin 30. yılında, sizleri kendi sesinizi, işçilerin ve ezilenlerin sesini, Atılım'ı büyütmeye, okumaya, Atılım dağıtmaya çağırıyoruz. Atılım gazetesi 30 yaşında!"