21 Eylül 2024 Cumartesi

AVEG-KON: Rojava devrimini savunmak için harekete geçelim!

Rojava'ya dönük artan saldırılara ilişkin açıklama yapan AVEG-KON, "Avrupa topraklarında yaşayan halklarımızı direnişi daha fazla büyütmeye, Rojava devrimini hedef alan tüm saldırılara karşı Rojava devrimini savunmaya çağırıyoruz" dedi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON), Türk devletinin Rojava'ya dönük yoğunlaşan bombardıman ve suikast saldırılarına ilişkin açıklama yayınladı.

Son olarak Qamişlo Kantonu Özerk Yönetim Eşbaşkanı Yusra Derwêş, yardımcısı Lîman Şiwê ve şoförü Firat Tûma'yı katledildiğini hatırlatan AVEG-KON, "Faşist saray rejimi doğrudan özerk yönetim sorumlusu sivilleri hedefleyerek bu yolla halkın ve devrimin öncülerini tasfiye etmeyi ve onun devrimci çizgisini zayıflatmayı amaçlıyor" dedi.

Türk devletinin son yıllarda suikast saldırılarına sıklıkla başvurduğu kaydedilen açıklamada, "Avrupa'dan Güney Kurdistan'a, Rojava'ya devrimci, yurtsever örgütlü kimlikler hedeflenerek örgütsüzlük ve korku iklimi yaratılmaya çalışılmaktadır. Henüz birkaç ay önce Paris'te Evin Goyi ve 2 yoldaşı, Rojava'da MLKP komutanları Zeki Gürbüz ve Özgür Namoğlu, birkaç gün önce ise Güney Kürdistan'da Hüseyin Arasan aynı amaçlı suikastli saldırıların hedefi oldular" ifadeleri yer aldı.

Rojava devriminin faşist sömürgeciliğin süreklileşen saldırı ve savaş konsepti altında ayakta durmaya çalıştığı kaydedilen açıklamada, saldırıların DAİŞ'lilerin yargılanacağının açıklanması ve Astana görüşmeleri öncesinde arttığına dikkat çekildi. "Astana görüşmelerinde faşist sömürgecilik Özerk Yönetim'in 'yasadışı' gösterilmesi ve işgalden vazgeçmeyeceğini bir kez daha emperyalist pazarlıkların konusu haline getirmiştir" denilen açıklamada, Rojava'ya yönelik yeni saldırıların kapıda olduğu vurgulandı.

Yasadışı olanın faşist sömürgeciliğin savaş konsepti olduğu vurgulanan açıklama, şöyle devam etti: "Türk sömürgeciliğinin tüm saldırılarına izin veren, hava sahalarını kapatmayan ABD ve Rusya emperyalistleri çıkarları gereği Rojava halklarına karşı işlenecek suçlara çanak tutmuştur. Tüm saldırı ve emperyalist anlaşmaların halkların eşitliği ve özgürlük umudu olan Rojava devrimini asla teslim alamayacağını buradan bir kez daha haykırıyoruz! Dün Rojava devrimini dünya halklarının, işçi ve emekçilerinin enternasyonalist dayanışması ile savunduk. Bugünde devrimi tehdit eden faşist sömürgeciliğe ve emperyalist güçlere karşı aynı mücadeleci ruhla sokakları kuşatarak savunacağız! Avrupa topraklarında yaşayan halklarımızı direnişi daha fazla büyütmeye, Rojava devrimini hedef alan tüm saldırılara karşı Rojava devrimini savunmaya çağırıyoruz. Devrimin kazanımlarını korumak için halkların enternasyonalist dayanışmasını büyütelim!"