21 Eylül 2024 Cumartesi

Avrupa kentlerinde MLKP kutlamaları

MLKP'nin 29. kavga yılı Almanya, Belçika, İskoçya ve İsviçre'de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP), 29. kavga yılı Almanya'nın Duisburg, Belçika'nın Brüksel kenti, İskoçya'nın başkenti Edinburg ve İsviçre'nin Bern kantonuna bağlı Lyss kentinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

DUİSBURG
Almanya'nın Duisburg kentinde düzenlenen etkinlik saygı duruşu ile başladı. MLKP'nin kuruluş ve mücadele tarihinin anlatıldığı konuşmanın ardından MLKP MK'nin yayımladığı mesaj okundu.

Konuşmaların ardından MLKP'nin mücadelesinin aktarıldığı sinevizyon gösterimi gerçekleşti.

Son olarak MLKP'nin 29 yılı için pasta kesildi.

BRÜKSEL
Belçika'nın Brüksel şehrinde komünistler, MLKP'nin 29. Mücadele yılını, bir etkinlikle selamladı.

Açılış konuşmasında MLKP'nin geçmişten bugüne mücadelesi anlatıldı. tkinliğe açılış konuşması başlanıldı. Daha sonra yapılan konuşmada, partinin geçmişten günümüze mücadelesi ve mücadele hattı anlatıldı.

Gösterilen sinevizyonla da Türkiye ve Ortadoğu'da verilen mücadele ve kararlılıktan küçük kesitler verildi. Sinevizyonda ölümsüzlerin konuşmalarının yer alması duygusal anlar yaşattı.

İSKOÇYA
İskoçya'nın başkenti Edinburg'ta MLKP'nin 29. kavga yılı kulu. Saygı duruşuyla başlayan etkinlikte MLKP temsilcisi, Birlik Devrimi ve 29 yıllık mücadele hakkında aktarımda bulundu.

1994'ten bu yana MLKP'nin her saldırıyı göğüslediğini, ağır bedeller ödeyerek tarihi sorumluluğunun farkında olarak mücadele yürüttüğü belirtilen konuşmada, tüm göçmen emekçileri ve ezilen halkları MLKP'de örgütlenmeye çağırdı.

Etkinlikte ayrıca Kürt Halk Meclisi adına da kısa bir konuşma yapılarak MLKP'nin mücadelesi selamlandı.

Kutlama müzik dinletisiyle sona erdi.

İSVİÇRE
İsviçre'nin Bern kantonuna bağlı Lyss kentinde düzenlenen kutlamaya yaşayan MLKP ve KGÖ üyeleri, çok sayıda devrimci kurum temsilcisi katıldı. Etkinlik alanına "Gelenekten geleceğe 10 Eylül yolumuzu aydınlatıyor", "Şan olsun 29. yılında MLKP'ye" pankartları,  MLKP ve KGÖ bayrakları, devrim şehitlerinin fotoğrafları asıldı.

Ölümsüzleşen MLKP kurucularından komünist aydın İbrahim Okçuoğlu şahsında devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başlayan anmada, MLKP temsilcisi Hüseyin Yeter MLKP'nin 29 yıllık sürdürdüğü devrim mücadelesini anlattı.

Yeter'in konuşması "Yaşasın partimiz MLKP", "Devrimci tutsaklar onurumuzdur", "Birlik mücadele zafer", "Partinin yıldızı Komünist Gençlik Örgütü" sloganları ile yanıtlandı.

Tutsakların Sesi Platformu (TSP)  standının da açıldığı etkinlikte devrimci tutsaklar için kitap satışı gerçekleşti.

MLKP'nin kuruluş yıldönümü için hazırlanan pastanın çocuklar tarafından kesilmesi ile devam eden etkinlik halaylarla sona erdi.