22 Eylül 2024 Pazar

Avrupa SKB: Katliamın faili sömürgeci faşist Türk devletidir

Hiçbir katliamın Kürt halkının ulusal özgürlük yürüyüşünü, kadın devrimin durduramayacağını kaydeden Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği, "Evînlerin, Saraların düşlerini yok edemez. Katliam, soykırım, faşizm, sömürgecilik onların özgürlük ve zafer bizimdir" dedi.

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Fransa'nın Paris kentinde gerçekleşen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği katliama ilişkin açıklama yaptı. Sömürgeci faşist Türk devletinin, diktatör Erdoğan'ın, Fransa devletinin göz yumması ile organize  olarak bu katliamı gerçekleştirdiği hatırlatılan açıklamada, katilin Fransız olması nedeniyle salt ırkçı bir saldırı olarak gösterilmesinin kabul edilmeyeceğini vurguladı.

"Katilleri biliyoruz. Katil sömürgeci faşist Türk devletidir, faşist şef Erdoğan'dır, Türk istihbaratı MİT'tir, faşist diktatör Erdoğan kandan besleniyor. İktidarını, saltanatını Kürt kadınlarının, Kürt halkının kanını dökerek ayakta tutmaya çalışıyor" denilen açıklamada, katliamın Fransa'nın başkenti Paris'te Fransa istihbaratından habersiz olamayacağına dikkat çekilerek Fransa devletinin katliamın sorumlusu olduğu belirtildi.

Açıklama şöyle devam etti: "Sömürgeci Türk devleti yüzlerce savaş uçağı ile Rojava halklarını, buğday silolarını, petrol depolarını, su kaynaklarını, okulları, hastaneleri bombalıyor; Güney Kürdistan'da kimyasal silahlarla gerillaya saldırıyor, Kuzey Kürdistan'da Kürt halkımızın politik temsilcilerini tutsak alıyor. Sömürgeci Türk devleti Kürt halkımıza karşı soykırımcı, kirli bir savaş yürütüyor. Paris'teki bu son katliam bu soykırımcı savaşın yeni bir halkasıdır. Sömürgeci-soykırımcı Türk devleti Kürt halkımıza düşmandır. Kürt halkımızın ulusal özgürlük yürüyüşünü durdurmak, Büyüyen kadın devrimimizi boğmak, halklarımızın özgürlük umutlarını yok etmek istiyor. Sömürgeci Türk devleti emperyalistlerin onayı ve desteği olmadan bu savaşı yürütemez. Buradan bir kez daha haykırıyoruz. Hiçbir katliam Kürt halkımızın ulusal özgürlük yürüyüşünü, kadın devrimimizi durduramaz, Evinlerin, Saraların düşlerini yok edemez. Katliam, soykırım, faşizm, sömürgecilik onların özgürlük ve zafer bizimdir."