22 Eylül 2024 Pazar

Avrupa Sürgünler Meclisi'nden sürgündekilerle dayanışma çağrısı

Paris katliamını lanetleyen Avrupa Sürgünler Meclisi, demokratik kamuoyunu sürgünde yaşanan ırkçı faşist saldırılara, tutuklamalara, katliamlara ses çıkarmaya çağırdı.

Avrupa Sürgünler Meclisi, Fransa'nın başkenti Paris'te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezine ve Kürt işyerlerine dönük ırkçı faşist katliama ilişkin açıklama yaptı. Saldırının akıllara 9 Ocak 2013 Paris'te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'i getirdiği hatırlatılan açıklamada, Türk devleti bağlantılı gerçekleştirilen katliam ve katliamlara, AB devletlerinin sessiz kalmasının askeri ve ekonomik çıkarları gereği onaylayan politik tutumlar benimsemesinin Türkiye'de faşizmin zulmünü, saldırganlığını ve pervasızlığını cesaretlendirdiği kaydedildi.

Avrupa Sürgünler Meclisi (ASM) ırkçı, faşist saldırı sonucu sürgün yaşamda katledilen Sanatçı Mîr Perver, kadın aktivist Emine Kara (Evîn) ve yurtsever Abdurrahman Kızıl'ın katledilmesine tepki gösterdi ve "Tüm demokratik kamuoyunu ve insan hakları kuruluşlarını bu ve benzeri ırkçı faşist saldırılara karşı seslerini yükseltmeye, sürgünde tutuklamalara, katliamlara, saldırılara karşı çıkmaya ve mücadele etmeye çağırıyoruz" dedi.