21 Eylül 2024 Cumartesi

Avrupa'da Filistin ve Rojava'yla dayanışma eylemleri

İşgalci Türk devletinin Rojava'ya; siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırıları İskoçya ve Fransa'da protesto edildi. İskoçya'da düzenlenen eş zamanlı eylemlerde İsrail'i boykot çağrısı yapılırken, Fransa'da Rojava'ya saldırıların nedeninin devrimin kazanımlarını yok etmek olduğunun altı çizildi.

Avrupa kentlerinde düzenlenen eylemlerde, işgalci Türk devletinin Rojava ve Maxmur'a yönelik saldırıları protesto edildi, Filistin halkıyla dayanışma eylemleri düzenlendi.

İSKOÇYA
Birleşik Krallık ülkesi İskoçya'nın başkenti Edinburgh, Glasgow, Aberdeen ve Dundee kentlerinde eş zamanlı eylemlerde siyonist İsrail'e direnen Filistin halkı selamlandı. İsrail'in işgal ve vahşetini teşhir eden eylemciler, İngiltere'ye İsrail'e devleti kesmesi için çağrı yaptı.

FRANSA
Fransa'nın Lyon kentinde işgalci faşist Türk devleti protesto edildi. Mezopotamya Kültür Derneğinin çağrısıyla Place Bellecour'da bir araya gelen çok sayıda kişi faşist Türk devletinin Rojava ve Maxmur'a yönelik işgal saldırılarını, devrimin kazanımlarını yok etmek için başlattığı katliamlarına ilişkin açıklama yaptı.

"Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" yazılı Fransızca pankartın açıldığı eylemde, Fransızca okunan bildiriyle işgal saldırılarına ilişkin bilgilendirme yapıldı.