19 Eylül 2024 Perşembe

Bakırhan: Onların tek amacı sermayedarı zengin etmek

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Mersin'de balıkçılar ve örtü altı üreticileriyle buluştu, "AKP'nin 22 yıllık döneminde ülke zengine bostan, çayır oldu. Bize de sabır diliyorlar. Sabretmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Ekmek ve Adalet buluşmaları kapsamında Mersin'de Karaduvar Balıkçılar Kooperatifini ziyaret etti, daha sonra ise Kazanlı'da örtü altı üreticileri ile buluştu.

DEM Partili belediyelerin asli görevlerinden birinin küçük çiftçiyle, tarımla uğraşan, örtü altı üretim yapan esnafla, balıkçılarla dayanışmak olduğunu vurgulayan Bakırhan, AKP'nin uzun süre bu bölgede bir talan belediyeciliği yürüttüğünü ifade etti. Bakırhan, "Onların derdi çiftçiler, üreticiler, emekçiler, yoksullar halklar, inançlar değildir; onların tek bir amacı var o da sermayedarı zengin etmek, yandaşı zengin etmek. Üretimi ortadan kaldırarak birkaç tane yandaş firma aracılığıyla dışarıdan ithal eden ikameci bir düzen" dedi.

'BU İKTİDAR HER ŞEYİ BİLEREK YAPIYOR'
AKP'nin bilinçli bir şekilde işçi ve emekçi düşmanı politikalar uyguladığını ifade eden Bakırhan, "Türkiye toplumunu, Türkiye halklarını üretimden koparmak istiyor. Sermaye dostu bir iktidar olduğu için hepimizin sermayeye ucuz iş gücü olmasını istiyor" dedi.

Bakırhan, şöyle devam etti: "Bu iktidar her şeyi bilerek yapıyor. Halklar umurunda değil, emekçiler umurunda değil, emekliler hiç umurunda değil. Burada emekli arkadaşlar da var, onların yaşadıklarını anlatmaya gerek yok. Alın 12 bin 500 TL ile ailenizi geçindirin diyorlar. Nasıl geçinsin insanlar? Böylesine duyarsız olan, toplumu hiçe sayan, üreticiyi ve yoksulu hiçe sayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Biraz önce bir arkadaşımız söyledi; bunun bir suçlusu da bence bizleriz, siyaset kurumudur, muhalefet kurumudur. Çiftçi dostu, emekçi dostu zeminlerin ortak bir mücadele birliğinde bir araya gelmemesi de bu iktidarın böylesine kötü yönetmesinin sebebidir. Biz kendimize dersler alacağız."

'SABRETMEYECEĞİZ'
İktidarın tarımı bitirmek, Arap Alevi halkının yaşadığı toprakları çölleştirmek, halkı göçertmek istediğini belirten Bakırhan, "Kürt'e uygulanan hukuk nasılsa, Arap Alevisi'ne de aynıdır, siz emekçilere de aynıdır" dedi.

Bakırhan, şöyle devam etti: "Ekmek ve Adalet buluşmaları kapsamında sizden almış olduğumuz bu önerilerin ve taleplerin hem Meclis zemininde hem de yerel yönetimlerimizde çözüme kavuşması için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. AKP'nin 22 yıllık döneminde ülke zengine bostan, çayır oldu. Bize de sabır diliyorlar. Sabretmeyeceğiz. Sabretmesi gerekenler ezilenler, aş ve ekmek arayışında olanlar değil AKP'nin sermayedarlarıdır. Bir gün mutlaka emekçinin ve yoksulun alın terinin karşılığını aldığı, Arap Alevi halkımızın inancını eşitçe yaşadığı, topraklarında doyduğu bir Türkiye'ye kavuşacağımıza inanıyorum."