22 Eylül 2024 Pazar

Bayram Namaz İsviçre'de anıldı

Serêkaniyê'de 23 Mart tarihinde Türk devletinin suikastı sonucu yaşamını yitiren MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz İsviçre'de anıldı.
Serêkaniyê'de 23 Mart tarihinde Türk devletinin suikastı sonucu yaşamını yitiren MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz İsviçre'de anıldı.
 
Saygı duruşu ve sinevizyon gösterimiyle başlayan anmada konuşan Süryaniler Birliği temsilcisi, "Baran yoldaş Süryaniler içinde büyük bir kayıptır. Bizler ezilen bir halk olarak, dayanışmayı çok önemli buluyoruz. Gün dayanışma günüdür. Gün mücadele günüdür. Baran yoldaş ölümsüzdür" dedi.
 
MLKP adına yapılan konuşmada ise "Acılarımız ortak. Hedeflerimiz ortak. Bu devrimci mücadele, direniş devam ediyor. İşte Baran yoldaşta, sınıfsız, sömürüsüz, cins ayrımsız, devletsiz bir dünya uğruna mücadele etti. Ve ölümsüzler kervanına O'da katıldı. Acımız büyük ama öfkemiz ve tepkimizde büyük. Coğrafyamızda, karşı devrimin saldırılarına karşı devrimci güçlerde kendi iradelerini ortaya koyarak savaşmışlardır. Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve İbrahim Kaypakkaya bu yolu ilk açanlardır. Mazlumlar, Ağitler on binlerce Kürdistanlı ölümsüzleşerek Kürdistan'da siyasal bir ordu oluşturdular. Kürdistan bugün özgürleşme yolundadır. Demircioğlu, Süleyman Yeter ve Baran yoldaş partimizin önderlik düzeyindeki şehitleridirler. Onlar bizlere yol göstermeye devam ediyorlar" diye belirtildi.
 
Anma etkinliği okunan şiirin ardından HBDH adına yapılan konuşma ile devam etti.
 
Yeniden İnşa İsviçre Örgütü (Aufbau) adına yapılan konuşmada ise Baran Serhat ile ilk buluşma ve yapılan tartışma süreçleri aktarıldı. Konuşmada, Baran Serhat'a, komünistlerin ve devrimcilerin Rojava'daki sorunlarla nasıl başa çıktıklarını sorduklarını belirtikten sonra, "Baran yoldaşla bir çok politik tartışma yürüttük. Baran yoldaş çok disiplinli biriydi. Çelişkileri nasıl çözeceğimizi tartıştık. Bize fikirler verdi. Baran yoldaşı özleyeceğiz" sözleriyle duygularını paylaştı.
 
Rojava'dan gönderilen görüntülü mesaj izletildi, Bayram Namaz'ın ailesinin gönderdiği mesaj okundu.
 
Devrimci Cephe ve KKP adına yapılan konuşmaların ardından Baran Serhat'ı tanıyanlar duygularını paylaştı.
 
MKP Rojava ve TKP/ML İsviçre Komitesi yazılı mesajlarının okunmasının ardından anma "Baran yoldaş ölümsüzdür" sloganıyla sona erdi.