24 Eylül 2024 Salı

Bayrampaşa Belediyesi işçileri: Ekmeğimizle oynamayın, Kod-29'u iptal edin

Kod-29 ile işten atılan Bayrampaşa Belediyesi işçileri, "İşimizi geri istiyoruz" şiarıyla Bayrampaşa Belediyesi önünde eylem yaptı, "Ekmeğimizle oynamayın, Kod-29'u iptal edin" dedi.

AKP'li Bayrampaşa Belediyesi'nde Kod-29 ile işten çıkartılan işçiler, belediye önünde eylem yaptı.

Eyleme Genel-İş Sendikası üyesi Ataşehir, Maltepe ve Bakırköy Belediyesi işçileri destek verdi.

Eylemde, "İşçilerin birliği Kod-29'u yenecek. Atılan işçiler geri alınsın, Kod-29 iptal edilsin, 2018 yılında imzalanan toplu iş sözleşmesi uygulansın, baskı, tehdit, mobbing son bulsun" yazılı pankart açıldı, "Kod-29 iptal edilsin" dövizleri taşındı. "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek", "Kod-29 iptal edilsin" sloganları atıldı.

Eylemde konuşan işçilerden Mehmet Aydoğdu, belediyede yıllarca şoförlük yaptığını vurgulayarak, "Beni neden attınız Kod-29'dan? Ne yaptım? Hırsızlık mı arsızlık mı yaptım? Yalancı şahitlik yapmadığımız için bizi Kod-29'a bağladılar. Yazıktır, günahtır ya. Oynamayın ekmeğimizle" diye tepki gösterdi.

İşçilerden İzzet Akan, hakkını aradığı için Kod-29 ile işten atıldığına dikkat çekerek, "Kod-29 nedir? Şerefsizliktir. Ben şerefsizlik yapmadım; şerefsizlik yaptıysa bizi işten atanlar yaptı. Madem kovuyorsunuz gelin yüzüme suçumu söyleyin. 3 çocuk babasıyım ve çocuklarıma baktığım zaman içim yanıyor. Ben sadece arkadaşlarımın hakkını savunduğum için bugün çocuklarıma bakamıyorum. Ama boyun eğmeyeceğim, sonuna kadar hakkımı alacağım" dedi.

İşçilerden Selahattin Güda ise "Ne yaptık kardeşim hırsızlık mı, ahlaksızlık mı yaptık ki bizi Kod-29'dan kovuyorsunuz? Yalancı şahitlik yapmadığımız için işten atıldık" diye konuştu.

İşçiler son olarak, haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atıldıkları işlerine geri dönene kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladılar.