20 Eylül 2024 Cuma

Bazo Yılmaz mezarı başında anıldı

Ölümünün 1. yılında ağır hasta tutsak Bazo Yılmaz'ın mezarı başında yapılan konuşmada, "Mezarı başında söz veriyoruz; Boazo yoldaşın düşlediği demokrasiyi getireceğiz. Hasta tutsaklar zindanda yaşamını yitirmesin diye mücadeleyi de büyüteceğiz" dedi.

Urfa 2 No'lu T Tipi Kapalı Hapishanesinde 18 Ağustos 2022 tarihinde yaşamını yitiren 67 yaşındaki ağır hasta tutsak Bazo Yılmaz mezarı başında anıldı.

Urfa'nın Halfeti ilçesine bağlı kırsal Gogan Mahallesi Yukarı Göklü Asri Mezarlığındaki Yılmaz'ın mezarı başındaki anmaya, ailenin yanı sıra Halefeti Belediye Eşbaşkanları Saniye Bayram ve Mehmet Karayılan ile çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşuyla başlayan anmada Yılmaz'ın kabrine karanfiller bırakıldı. Anmada konuşan 78'liler Girişimi Urfa Sözcüsü Mehmet Vural, "Bazo Yılmaz bir demokrasi şehididir" dedi.

'MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ'
Halfeti Belediye Eşbaşkanı Mehmet Karayılan da, Bazo Yılmaz'ın ömrünü mücadeleye adadığını belirterek, "Bazo yoldaş, yurt dışına çıkmak zorunda kaldı ama halka hizmet için değerli ve anlamlı bir dönüş yaptı. Kendi toprağına sahip çıktı. Belediye Eşbaşkanı oldu, Göklü'ye hizmet etti. Göklü'de yaşayan herkes için değerli hizmetler yaptı. Başkanlığı bittikten sonra eve gidip oturmadı. Bu ülkede insanlar hak ve hukuk içinde yaşasın diye mücadele etti. Bizler de mücadelesini sürdüreceğiz. Hasta tutsak olan Bazo yoldaş, tedavi için tahliye edilmedi. Bunun hukukta vicdanda yeri yoktur. Bazo yoldaşımız bu nedenle katledildi. Mezarı başında söz veriyoruz; Bazo yoldaşın düşlediği demokrasiyi getireceğiz. Hasta tutsaklar zindanda yaşamını yitirmesin diye mücadeleyi de büyüteceğiz" dedi.

Anmaya katılanlar daha sonra Yılmaz'ın aile evini ziyaret etti.