20 Eylül 2024 Cuma

Beltur Genel Müdürlüğü önünde eylem: Beltur işçisi tükendi

Beltur işçilerinin maruz kaldığı hak gasplarına karşı Beltur A.Ş. Genel Müdürlüğü önünde eylem yapıldı. Dev-Turizm-İş çağrısıyla gerçekleşen eylemde, Beltur'da hizmet eden işçilerin artık nefes alamadığı vurgulandı. Eylemde, İBB ve Beltur şu sözlerle uyarıldı: "Onların sesine kulaklarınızı tıkarsanız, sonraki adımlarımızda işçi arkadaşlarımızla birlikte karşınıza çıkarız! İşçilerin sesini duyurmak için ne gerekiyorsa yaparız."

DİSK Dev-Turizm-İş Sendikası Marmara Bölge Şubesi, hizmet sektöründe çalışan Beltur işçilerinin maruz kaldığı hak gasplarına karşı Beltur A.Ş. Genel Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. "Yaşanacak ücret istiyoruz", "Beltur işçisi köle değildir", "İnadına sendika, inadına DİSK" sloganlarıyla Hıdiv Kasrı'nda bulunan genel müdürlük binası önüne yürüdü. 

BELTUR İŞÇİLERİ SARI SENDİKADAN İSTİFA EDEREK DEV TURİZM-İŞ'TE ÖRGÜTLENDİ
"Beltur işçisi tükendi. İnsanca yaşamak istiyoruz" pankartı ve "Nefes almak için uğradığınız Beltur'da size hizmet eden işçiler artık nefes alamıyor", "Dinlenmek için uğradığınız Beltur'da size hizmet eden işçiler çok yorgun" dövizlerinin taşındığı eylem SODAP ve EMEP üyeleri de destek verdi. Koşulları giderek kötüleşen ve yetkili sendika TOLEYİS'in haklarını savunmadığı Beltur işçileri, sarı sendikadan istifa ederek Dev-Turizm-İş Sendikası'nda örgütlenmeye başladı. 

Söz alan şube yöneticisi Gökhan Aslan, İBB'ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı'nın temmuzda İstanbul'da 4 kişilik bir ailenin yaşam maliyetini 66 bin 550 lira olarak belirlemesine karşın, yine İBB'ye bağlı Beltur işçilerinin bu ay 26-27 bin lira civarında ücret aldığını belirtti.

İBB VE BELTUR YÖNETİMİNE UYARI: BU SESİ DUYUN
Beltur işçisinin geçinemediği ve insanca yaşayabilecek bir ücret istediğini vurgulayan Aslan, "Bizler, bir süredir Beltur'da var olan Devrimci Turizm İşçileri Sendikası olarak, işçi arkadaşlarımızın sesini, sözünü buraya taşıdık. Hidiv Kasrı'na, Beltur Genel Müdürlüğü önüne bu gelişimiz, bir uyarı olarak anlaşılmalıdır. İBB ve Beltur yönetimlerini uyarıyoruz! Bu sesi duyun ve çözüm için adım atın. Şu an işçi arkadaşlarımız, kendilerine reva gördüğünüz koşullarda tesislerinde hizmet üretmeye çalışıyor. Onların sesine kulaklarınızı tıkarsanız, sonraki adımlarımızda işçi arkadaşlarımızla birlikte karşınıza çıkarız! İşçilerin sesini duyurmak için ne gerekiyorsa yaparız" dedi.

'BU DÜZEN BÖYLE GİTMEZ'
Dev-Turizm-İş Sendikası Örgütlenme Dairesi Başkanı Turgay Özdemir de, "20 yıldır sürdürülen çürümüş ekonomi politikalar bugün Türkiye işçi sınıfını ve Türkiye halklarını öyle bir hale soktu ki ortalama bir evin kirasının 20 bin lira olduğu İstanbul'da 17 bin liralık bir asgari ücretle insanların geçinmesi bekleniyor. Bütün vergi yükleri ve her şey işçilerin sırtına binmiş durumda. Ama buna dur diyeceğiz! Bu düzen böyle gitmez! Bu düzen böyle gitmeyecek! Beltur işçisiyle ilgili sürdürdüğümüz mücadele bugün başlamadı, burada da bitmeyecek. Taki işçi arkadaşlarımız emeğinin karşılığını alana, gerçekten özgür ve kendilerini temsil eden bir sendikaya kavuşana dek mücadelemiz devam edecek" ifadelerini kullandı.