23 Eylül 2024 Pazartesi

'Benim Adım' Stuttgart'ta ayakta alkışlandı

Tiyatro İmge'nin Avrupa Turnesi sürüyor. Stuttgart'ta izleyicilerle buluşan "Benim Adım-Bir Özsavunma hikayesi" izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. 

Almanya'nın Stuttgart kentinde, Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON) tarafından organize edilen, BEKSAV bünyesinde çalışmalarını sürdüren Tiyatro İmge, Avrupa Turnesi kapsamında "Benim Adım-Bir Özsavunma hikayesi" oyunuyla tiyatroseverlerle buluştu.

AGİF'e bağlı Gik-Der'in konferans salonunda tiyatroseverlerle buluşan oyun beğeniyle izlendi, ayakta alkışlandı.

Ayşenur Demir'in yazdığı ve oynadığı tek kişilik "Benim Adım-Bir Özsavunma hikayesi" oyununda, Meryem karakteri üzerinden dört kuşak kadının (Ayşe, Hatice, Meryem ve Gülsüm) gördüğü şiddet ve yaşadıkları travmalar anlatılıyor.

İzleyicide derin izler bırakan oyun, düşünmeye ve sorgulamaya sevk ediyor. Kadına yönelik şiddet, izleyicileri duygu eforuna sürüklüyor.

Oyuncu Ayşenur Demir, yüz hatlarına yansıyan nefes kesici mimikleriyle, oyunun içine serpiştirilmiş ezgileriyle, birbirini tamamlayan kadın kahramanların dramatik yaşanmışlıklarını anlatırken, Türkiye ve Kürdistan'ın yanı sıra Avrupa'da da yaşanan kadına yönelik şiddet olgusunu, kadınların erkeklere karşı uyguladığı Özsavunma silahını resmetti.

Oyunun ardından söyleşi bölümüne geçildi.

Bu bölümde AVEG-KON adına konuşan Baki Selçuk, Tiyatro İmge'nin Avrupa turnesi hakkında bilgilendirmeler yaptı.

Oyuncu Ayşenur Demir ve BEKSAV Eşbaşkanı Canan Kaplan, izleyicilerin sorularını yanıtladı, bazı izleyiciler oyun hakkında duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Söyleşi bölümü de alkışlarla sonlandı.