22 Eylül 2024 Pazar

Berlin'de ölümsüzleşenler için eylem

Berlin'de düzenlenen Luxemburg, Liebnecht ve Lenin için eylemde MLKP komutanları Ahmet Şoreş ve Firat Newal anıldı. Eylemde ölümsüzlerin mücadelesinin yaşatılmasının önemine dikkat çekildi.

MLKP MK üyesi Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve MLKP komutanlarından Özgür Namoğlu (Firat Newal) Almanya'nın Berlin kentinde "Yeniden silahlanmaya karşı sosyalizm" için sloganıyla düzenlenen etkinlikte anıldı.

Eylem yıllar süren mücadelesinin ardından Naziler tarafından katledilen Alman komünist ve direnişçinin adını taşıyan Anton Saewkow Meydanı'nda gerçekleşen eylemde, Komünist Gençlik (KJ) ve Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ), ölümsüz devrimciler Luxemburg, Liebknecht ve Lenin'in anısına sahip çıkılması ve ölümsüzleşenlerin mücadelelerinin sürdürülmesi çağrısı yaptı.

KGÖ yaptığı konuşmada iki ölümsüz devrimci Zeki Gürbüz ve Özgür Namoğlu'nu saygıyla andı ve onların bayraklarını taşımaya devam edeceklerinin sözünü verdi. Şehit Gürbüz ve Namoğlu'nun tıpkı Luxemburg, Liebknecht ve Lenin gibi dünyadaki tüm kurtuluş mücadeleleri tarihinin bir parçası olduğu ve tüm bu mücadelelerde yaşamaya devam ettiğini vurguladı.

KGÖ adına yapılan konuşmada ayrıca, 15 Ocak'ta Berlin'de Lenin, Luxemburg, Liebknecht için düzenlenecek eyleme çağrıldı.