7 Ekim 2024 Pazartesi

Beylikdüzü halkından betonlaştırma projesine karşı imza kampanyası

Beylikdüzü halkı, Büyükşehir Mahallesi'nde uzun süredir belediye ile halk arasında tartışma konusu olan yeşil alanın betonlaştırılmasına karşı imza kampanyası başlattı.

Beylikdüzü Emek, Barış, Demokrasi Güçleri, Büyükşehir Mahallesi'nde uzun süredir belediye ile halk arasında tartışma konusu olan yeşil alanın betonlaştırılmasına karşı bir basın açıklaması yaparak imza kampanyası başlattı.

Emekliler Lokali yanında bulunan ve belediye tarafından daha önce çay bahçesi olarak kiraya verilen yeşil alan üzerindeki şimdi yapımı devam eden bir inşaatla betonlaştırılıyor. Bu alanın Büyükşehir Uydukenti sınırları içinde kamusal alan olarak belediyeye terk edildiğini ve halk yararına kullanılması gerektiğini belirten ilçe halkı da inşaat alanının sınırlandırılmasını ve bölgenin yeşil alan olarak kalmasını istiyor.

Beylikdüzü Emek, Barış, Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını okuyan Zeynep Çelik, "Süreli olarak kiraya verilmiş alanlarda kiracıların süre bitiminde alanı eski haline döndürme zorunluluğu bulunmaktadır. Daha önce tek katlı yaklaşık 250 metrekarelik kapalı alanla kiraya verilmiş alan, kiralayanın kira süresinin bitmesine 2 yıl gibi kısa süre kalmasına rağmen alanın tamamını kapsayacak şekilde kapalı alana çevrilmesi kiracıya yasal sınırları aşan şekilde ayrıcalık tanınmasının yanında halkın nefes alanlarından biri olan bu alanın kalıcı olarak betonlaştırılması ve halkın elinden alınması demektir" dedi.

Daha önce de inşaat başlangıcında müdahaleleri sonucu belediye buradaki faaliyetini durdurduğunu fakat etrafı çevrili alanda bulunan ağaçlar gizlice sökülerek alan ağaçsızlandırıldığını ifade eden Çelik, "İnşaatın tekrar başlamasıyla duyarlılık gösteren bizlere verilen cevap buranın belediyeden ruhsatlı olarak kiracı tarafından yapılmakta olduğu bilgisi belediye başkan yardımcısı tarafından söylenmişti" diye kaydetti.

İnşaatın tabelasında inşaatın sahibinin Beylikdüzü Belediyesi olduğu yazdığını ifade eden Çelik şu soruları gündeme getirdi:

"Bu işi belediye yaptırıyor ise bu işin ihale bedelinin de tabelada yazılı olması gerekmez mi? Belediye değil de kiralayan yapıyorsa kira süresinin bitimine 2 yıl gibi kısa bir süre kala bu kadar yatırımı yapan kiracıya belediye tarafından sonrasına dair verilmiş bir garanti mi vardır? Sonuçta süre bitiminde burası başka bir şekilde değerlendirilmeyecekse kiralama için ihaleye çıkılması gerekecektir. İhalenin aynı kişide kalması garantisi var mıdır?"

"AKP'li bir belediye olsa yakıştırabileceğimiz bu işlerin, oy verdiğimiz 'sosyal demokrat' bir belediye tarafından yapılıyor olması üzüntü vericidir" diyen Çelik Belediye Başkanlığı'ndan taleplerini sıraladı:

🔹Kamu yararı olmayan bu işlemi derhal durdurmasını
🔹Kira süresi bitimine kadar Projenin halk yararına betonsuz ve eski halini aşmayan tek katlı 250 m2 ile sınırlandırılmasını
🔹Sonrasında alanın Emekliler Lokaline katılarak halkın ucuz ve rahatlıkla ulaşabileceği hizmet alanına dönüştürülmesini talep ediyoruz.