21 Eylül 2024 Cumartesi

Biden yine İsrail'i aklama çabasında: Hastane saldırısını diğer taraf yapmış gibi görünüyor

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ziyaretinde düzenlediği basın toplantısında Gazze'deki hastane katliamını Filistinli direniş gruplarının yaptığını iddia etti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden'ın İsrail ziyareti başladı. Biden, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile ortak basın toplantısı düzenledi.

İsrail ordusu dün akşam Gazze'de bulunan El-Ehli hastanesine saldırı düzenledi bini aşkın kişi katledildi. Siyonist İsrail hızla başlattığı dezenformasyon operasyonuyla saldırıyı Hamas'ın gerçekleştirdiğini öne sürerek suçtan aklanma çabasına girişti. Siyonist İsrail tarafından karşılanan Biden da bu yalana devam etti. Daha önce de Hamas'ın İsrail'deki çocukların kafasını kestiğini gördüğünü öne sürmüş bir süre sonra ise Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Biden'ın İsrail basınından etkilendiği öne sürelerek üstü örtülmeye çalışılmıştı.

Biden bu kez de Hamas'ın hastaneye vurduğu yalanını şu iddialarla destekledi: "Dün Gazze'deki hastanede meydana gelen patlamadan dolayı derin üzüntü ve öfke duyuyorum. Gördüğüm kadarıyla bunu siz değil, diğer taraf yapmış gibi görünüyor. Ancak emin olmayan pek çok insan var, bu nedenle pek çok şeyin üstesinden gelmemiz gerekiyor."

Filistin halkını topraklarından eden ve yıllarca zulüm uygulayan İsrail sanki mağdurmuşcasına destek açıklaması yapan Biden, ABD'nin her İsrail'in "kendini savunması" için gereken her türlü yardımı yapacağını belirtti. Biden, İsrail'de bulunmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Netanyahu ve Biden, basın toplantısını soru almadan bitirdi.

Ziyaret öncesi Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden'ın İsrailli yöneticilere "zor sorular" soracağı öne sürülmüştü. Ancak İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog tarafından oldukça sıcak karşılanan Biden, İsrail'e tam destek vermeyi sürdüreceklerini açıkladı. 

Biden'ın Tel Aviv'de Netanyahu ile görüştükten sonra Ürdün Kralı Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelmesi bekleniyordu. Ancak dün düzenlenen hastane katliamının ardından bu ziyaretler iptal edildi.