20 Eylül 2024 Cuma

Bild gazetesi, öğrencilere sahip çıkan akademisyenleri hedef gösterdi

Alman Bild gazetesi, siyonist İsrail'in Gazze'deki soykırım saldırılarını protesto eden öğrencilere sahip çıkan akademisyenleri hedef gösterdi.

Almanya'da Bild gazetesi, siyonist İsrail'in Filistin halkına dönük soykırım saldırılarına tepki olarak Berlin'deki üniversitelerde protesto eylemleri düzenleyen öğrencilere sahip çıkan akademisyenleri hedef gösterdi.

Gazetenin "Üniversite failleri" başlığını kullandığı haberde, Berlin'deki üniversitelerde İsrail nefreti olduğu savunuldu.

Berlin Humboldt Üniversitesi ve Frei Üniversitesi yönetimlerinin, göstericileri kampüsten uzaklaştırdığı ve "nefret söylemleri ve antisemitizm propagandasından" dolayı soruşturma başlatıldığı aktarılan haberde, 150'den fazla öğretim üyesinin, yayınlanan açık mektupla polis şiddetine uğrayan Filistin yanlısı öğrencilere destek verdiği kaydedildi.

Berlin'in farklı üniversitelerinde görev yapan 13 öğretim üyesinin fotoğrafları ile isimleri ve nerede görev yaptıkları bilgisinin yer aldığı haberde öğretim üyelerine "radikal" oldukları suçlamasında da bulunuldu.

Haberde, "Protestolara karşı daha fazla hoşgörü çağrısında bulunan öğretim üyelerinden bir kısmı radikal bir şekilde Filistin yanlısıdır. Birçoğu Arap filolojisi, İslam bilimleri ve etnoloji dersleri veriyor" ifadeleri kullanıldı.

Haberde ayrıca, Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanı Bettina Stark-Watzinger'in öğretim üyelerinin açık mektubunu eleştiren açıklamaya da yer verildi. Stark-Watzinger, öğretim üyelerinin açık mektubundan dolayı şaşkın olduğunu belirterek, İsrail ve Yahudi nefretine karşı net bir tavır almak yerine üniversitedeki eylemcilerin mağdur gösterildiğini ileri sürdü.