22 Eylül 2024 Pazar

Brezilya'da eski adalet bakanı Anderson Torres gözaltına alındı

Bolsonaro dönemi Adalet Bakanı ve Brasilia Federal Bölgesi Güvenlik Bakanı Anderson Torres, 8 Ocak'ta gerçekleşen Kongre baskınında ihmali olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

Brezilya'da Bolsonaro destekçilerinin 8 Ocak'ta başkent Brasilia'da bulunan Kongre'ye baskın düzenlemeleri sırasında "görevini yerine getirmediği ve ihmalde bulunduğu" gerekçesiyle hakkında gözaltı kararı bulunan eski Adalet Bakanı ve Brasilia Federal Bölgesi eski Güvenlik Bakanı Anderson Torres, havaalanında gözaltına alındı.

Bolsonaro döneminde Adalet Bakanlığı yapan ve Bolsonaro'nun müttefiki olarak bilinen Torres, Lula de Silva'nın başa gelmesi sonrası 2 Ocak'ta Brasilia Federal Bölgesinin Güvenlik Bakanı olarak atanmıştı. Torres, atandıktan 5 gün sonra ve Kongre baskınından bir gün önce, 7 Ocak'ta ABD'ye tatile gitmişti. Torres, 8 Ocak baskını sonrası Güvenlik Bakanı görevinden azledilmişti.

ABD'nin Miami kentinden başkent Brasilia'daki havaalanına inen Torres, federal güvenlik polisince gözaltına alındı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Torres, "Brezilya adaletine ve kurumların gücüne inanıyorum. Hakikatin kazanacağından eminim" dedi.

Yargıç Alexandre de Moraes'in talimatıyla Torres'in evinde yapılan aramalarda önemli belgelere ulaşıldığı bilgisi paylaşıldı.