20 Eylül 2024 Cuma

Brüksel'de 'Yıkılacak Duvarlar' belgeseli gösterildi

Belçika'nın Brüksel kentinde, "Yıkılacak Duvarlar" belgeseli gösterildi. 

Belçika Tutsakların sesi platformu (TSP) ve Sosyalist kadınlar birliği (SKB), "Yıkılacak Duvarlar" belgesel filmin gösterimini gerçekleştirdi.

TSP adına yapılan açılış konuşmasında, 4 Kasım 2016 tarihinden beri tutsak HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın kaleme aldığı "Yıkılacak Duvarlar" adlı şiir kitabından ismini alan belgesel, 4 devrimci-sosyalist ve yurtsever kadının (Figen Yüksekdağ, Aysel Tuğluk, Sibel Yiğitalp ve Gülten Kışanak) kısa hayat hikayelerini anlattığı vurgulandı.

Diyarbakır Hapishanesi'nden, polis ablukalarından, Meclis koridorlarından Kandıra Kadın Hapishanesi'ne kadar süren "yolculuk" yakınlarının, tanıkların, mücadele arkadaşlarının anlatımlarıyla aktarıldığına dikkat çekildi.

Belgeselin ardından yapılan söyleşide HDP eski milletvekili Sibel Yiğitalp, Türkiye'de yaşanan insan hakları saldırılarını değerlendirdi. On binlerce siyasi tutsağın olduğuna dikkat çekti. "Başta bu 4 devrimci kadın olmak üzere geliştirdikleri üretkenliği, kadın bilincinin öncü olması, en zor zamanlarda bile sokağa çıkması, yasaklar karşısında geri adım atmaması, örgütlülük bilincinin bizim için ve hepimiz için büyük bir değerdir" diyen Yiğitalp, "İşte biz bu değerleri büyütmeliyiz, geliştirmeliyiz" dedi. 

Etkinlik slogan ve alkışlarla sona erdi.