24 Eylül 2024 Salı

BTS'nin sürgünlere karşı oturma eylemi 13. haftasında

KESK İzmir Şubeler Platformu, BTS'ye yönelik sürgünlere karşı başlattığı oturma eyleminin 13. haftasında da üyelerine yönelik baskılara karşı haksız ve hukuksuzluğa karşı mücadele edeceklerini belirtti.

KESK İzmir Şubeler Platformu, BTS üye ve yöneticilerine yönelik baskı, sürgün özelleştirmeye karşı başlattığı oturma eyleminin 13. haftasında da Alsancak Garı önünde bir araya geldi.

"Demiryolları halkındır satılamaz. Tavsiye ve özelleştirmeyi kabul etmiyoruz" yazılı pankartının açıldığı eyleme HDP ve Sol Parti de destek verdi.

Açıklamayı yapan BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, TCDD yönetiminin insanlık suçu olan sürgün uygulamasından vazgeçmesi gerektiğini belirterek, sürgün kararların derhal iptal edilmesini istedi.

Sürgün kararları iptal edilene kadar tüm meşru haklarını kullanacaklarını ifade eden Akyol, "Nerde haksız hukuksuz uygulama varsa karşılarında duracağız. Emeği ve emekçiyi savunmaya devam edeceğiz. Liyakatsiz atamalar, kadrolaşmalar ve yöneticilerin hakkaniyetsiz tutumlarının TCDD'yi getirdiği nokta ortadadır. Sendikamıza yönelik bir saldırı niteliği taşıyan bu hukuksuz uygulamalar bizleri yıldırmayacaktır" dedi.

Yönetici ve kadrolarına yönelik sürgünlerin, sendikal haklara yönelik bütünsel saldırının özelleştirmenin bir parçası olduğuna dikkati çeken Akyol, şöyle devam etti: "Yaşam alanlarımız, emeğimiz güvencesizleştirilirken, emekçiler haksız ve hukuksuz biçimde sürgün edilirken bizlerden susmamızı ve biat etmemizi istiyorlar. Susmayacağız korkmayacağız itaat etmeyeceğiz. Sendikamıza, üye ve yöneticilerimize yönelik baskı politikalarına son verilmelidir. Sürgün edilen arkadaşlarımız derhal sürgün edilmeden önceki görevlerine başlatılmalıdır."