24 Eylül 2024 Salı

Buca ve Çiğli'de işçiler 1 Mayıs'ı kutladı

İşçiler, Buca ve Çiğli Belediyelerinde işçiler işçi sınıfnın birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ı kutladı.

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'na bağlı işçiler, Buca Belediyesi hizmet binası önünde ve Çiğli Belediyesi'nin Harmandalı şantiyesinde 1 Mayıs'ı kutladı.

Çiğli Belediyesi işçileri Harmandalı'nda bulunan şantiyede 1 Mayıs'ı kutladı. Kutlamaya TÖP, ESP, EMEP ve DEV TEKSTİL üyeleri de katıldı.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Genel-İş Sendikası temsilcisi konuşma yaptı. "Yaşasın 1 Mayıs", "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz" ve "Direne direne kazanacağız" sloğanlanının atıldığı etkinlik çekilen halaylarla sona erdi.

Buca'daki etkinlikte kadına şiddetle mücadele ve İstanbul Sözleşmesi, emekçilere aşı hakkı ve salgın döneminde iş güvencesi konuları öne çıktı. Kutlamalara Buca Belediye Başkan Yardımcıları, belediye yöneticileri, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe ve belediye emekçileri katıldı.

Fiziki mesafeye uygun halay çeken işçiler, "Gücümüz birliğimizden gelir" yazılı pankart açtı. İşçiler, "Yaşasın 1 Mayıs alanlardayız", "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları attı.

Etkinlikte işçi temsilcileri, 1 Mayıs'ın yasaklanmasına tepki gösterirken, koronavirüs sürecinde işsiz kalan, intihar eden, iş kazasında can veren tüm emekçileri andı. Pandemi sürecinde cansiparane bir mücadele veren sağlık emekçilerine ise alkışlarla selam gönderildi.