26 Eylül 2024 Perşembe

Buldan: Kürtler için en büyük tehdit AKP-MHP'dir

Yeşil Sol Parti'nin Mersin mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Kürtler için en büyük tehdit AKP'dir, MHP'dir. İşte bunun için bu 3 günde bile çok çalışacağız. Yeşil Sol'u her eve sokacağız" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Mersin'in Yenişehir ilçesinde miting gerçekleştirdi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüler Kurulu Üyesi Perihan Koca, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce'nin katıldığı mitingde binlerce kişi bir araya geldi.

KOCA: AĞACIMIZIN KÖKLERİ ÇOK DERİNDE
İlk sözü alan milletvekili adayı Perihan Koca, 14 Mayıs seçimlerinde tarih yazacaklarını söyledi. Mersin'de en az 4 milletvekili hedeflediklerinin altını çizen Koca, "3 gün sonra bu memlekette Erdoğan iktidarını tarihin çöplüğüne göndereceğiz. Onlar ki biz saldırılarla, gözaltılarla boyun eğeriz sandılar. Baskılar bizi yıldıramadı, yıldıramaz da. Onlar bizim ağacımızı sökmek istediler ama bizim ağacımızın kökleri çok derinde" dedi.

AKDENİZ: EMEĞİN VE ÖZGÜRLÜĞÜN KAPISINI AÇIYORUZ
EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, "Deprem suçlarının hesabını soracağız. Enkaz altında kalan canlarımızın hesabını soracağız. Utanmadan enkazların üzerine tek adamın afişlerini yapmışlar. Sizin çürümüş düzeninizi 14 Mayıs'ta göndereceğiz. Emeğin ve özgürlüğün kapısını açıyoruz" ifadelerini kullandı. 

BULDAN: YEŞİL SOL, BARIŞ VE REFAHIN TEMİNATIDIR
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 3 gün sonra Türkiye'de Yeşil Sol'un tarihini yazacaklarını söyledi. Halkın coşkulu görüntüsünün değişimin kaçınılmazlığına işaret ettiğini söyleyen Buldan, "Bu görüntü, Türkiye halklarının bu ülkede değişim ve dönüşümden yana olduğunun göstergesidir" dedi. HDP'den aldıkları geleneği Yeşil Sol'da sürdürdüklerini dile getiren Buldan, Yeşil Sol'un barışın, kardeşliğin, huzurun ve refahın teminatı olduğunu kaydetti. 

Adaletsizliklerin, zulmün, şiddetinin ve son dönemlerde artan tehdit, hakaret ve parmak sallamaların AKP-MHP zihniyetinin ürünü olduğuna işaret eden Buldan, gençlerin ve kadınların geleceğini karartan AKP-MHP ortaklığının 14 Mayıs'ta sona ereceğini dile getirdi. "Her gün tehdit ve hakaret eden, bütün çalışmalarımızı engellemeye çalışan, seçim meydanlarından ve televizyonlardan Türkiye halklarına parmak sallayan bir zihniyetle karşı karşıyayız" diyen Buldan iktidarın halka vaat edeceği hiçbir şey kalmadığını vurguladı.

'14 MAYIS'TA SİZİ GÖNDERECEĞİZ'
İktidarın Mersin'de, Adana'da esnafın ve çiftçinin halinden haberdar olmadığını belirten Buldan, "Millet geçinememekten, halk yoksulluktan bahsederken onlar yerli ve milli otomobilden ve yakında uzaya gidileceğinden söz ediyorlar. Sizlere söz veriyoruz; 14 Mayıs'ta onları toplu olarak uzaya göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

Milyonların iktidarın gitmesini istediğini kaydeden Buldan, iktidarın tek derdinin kendi bekası olduğunun altını çizdi. 14 Mayıs seçimlerinin tarihi önemine işaret eden Buldan, "Bu ülkede ilk kez oy kullanacak olan genç seçmenin bu değişim ve dönüşüme el vermesi gerekiyor. İlk oy çok değerlidir, çok anlamlıdır. İlk oylar mutlaka ve mutlaka Yeşil Sol'a verilmelidir" dedi.

'KÜRTLER İÇİN EN BÜYÜK TEHDİT AKP-MHP'DİR'
Mersin'den en az 4 vekil çıkarmayı beklediklerinin altını çizen Buldan, Erdoğan'ın gidişiyle bu ülkede esas baharın yaşanacağını kaydetti. Erdoğan'ın "Kürt kardeşlerim" açıklamasına tepki gösteren Buldan, şöyle devam etti: "Seçim yaklaştı ya, Kürtlerin oyunu alabilmek için onlardan bahsetmeye başladı. Kürtler için en büyük tehdit sizsiniz. Kürtler için en büyük tehdit AKP'dir, MHP'dir. İşte bunun için bu 3 günde bile çok çalışacağız. Yeşil Sol'u her eve sokacağız. Yeşil Sol bayrağını her yerde dalgalandıracağız. Seçim günü sandık başına gittiğimizde, oy pusulasını elimize aldığımızda bir oyu Yeşil Sol'a, bir oyu Kılıçdaroğlu'na diyeceğiz. Diğer hiçbir partiyi görmeyin. Gözünüz sadece ve sadece Yeşil Sol'da olsun. Yeşil Sol'un altına mührünüzü öyle bir vurun ki, Erdoğan 50 artı 1'i rüyasında bile görmesin."

Miting boyunca, "Jin jîyan azadî", "Direne direne kazanacağız", "Patates soğan güle güle Erdoğan", "Biji serok Apo" sloganları atıldı.