30 Eylül 2024 Pazartesi

Buldan'dan Cemevi'ne ziyaret: Saldırılar iktidardan bağımsız değil

Alevi toplumuna yönelik sistematik ve planlı saldırıların gerçekleştirildiği bu dönemde dayanışma ziyaretinde bulunan HDP EŞ Genel Başkanı Buldan ve beraberinde ki heyet Alevilerle birlikte ortak mücadele yürüteceklerini kaydetti. Heyet daha sonra Muharrem Lokması dağıtım etkinliğine katıldı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Halklar İnançlar Komisyonu Eş Sözcüleri Tülay Hatimoğulları Oruç ve Turgut Öker, MYK üyesi Sultan Özcan, Alevi Masası üyeleri, PM üyeleri, milletvekilleri Ali Kenanoğlu, Zeynel Özen, İstanbul İl Eşbaşkanları İlknur Birol, Ferhat Encü, il ve ilçe yöneticilerimizden oluşan bir heyetle İstanbul'da bulunan Damal Dernekleri Federasyonu ve Erenler Cemevi'ni ziyaret etti. Buldan ve beraberindeki heyet burada Muharrem Lokması dağıtım etkinliğine katıldı.

Heyeti, Damal Dernekleri Federasyonu Başkanı Güner Kökat, Erenler Eğitim ve Kültür Başkanı Adıgüzel Şerman ve heyetleri tarafından karşılandı.

Söz alan Buldan, lokmanın hak yolunda kabul olmasını diledi. Alevilerin bugün yaşadıklarının iktidarın ayrımcı dil ve politikalarından ayrı ele alınmaması gerektiğini kaydeden Buldan, Alevilerin yaşadığı bütün zulümlerin ve acıların Kürtlerin yaşadığı zulüm ve acılarla ortak olduğunu dile getirdi. Buldan, "Kerbela geçmişte yaşanmıştı ama bugün bu iktidar Alevi toplumuna Kerbela'yı bir kez daha yaşatmayı önüne bir hedef olarak koymuş. Alevi yurttaşlarımıza yönelik yoğun bir saldırı konseptini önüne koymuştur. Cemevlerine yönelik saldırı kabul edilemez. Alevi yurttaşlarımızın ibadethanesi olan Cemevleri kutsaldır. Camiler nasıl bizim için kutsal ve dokunulmazsa, Cemevleri de Alevi yurttaşlar için kutsal ve dokunulmazdır" dedi. 

Bu saldırıların münferit değil iktidarın bilgisinde ve onların kışkırtıcı dilleri sayesinde yaşandığının altını çizen Buldan; Alevilerin, Kürtlerin, farklı inançların, kimliklerin ve yok sayılanların bu iktidara karşı ortak ses vererek, iktidarı göndererek ülkeye barış, huzur ve refahın geleceğini söyledi. 

HDP olarak her daim Alevi, diğer inanç ve kimliklerin yaşadığı zulmün karşısında ortak mücadeleye durulduğunda, birlik ve beraberliği koruduklarında saldırılanı önüne geçebileceklerini bildiklerini dile getiren Buldan, "Bu ülkenin barışa ve bu iktidarın gitmesine ihtiyacı var. Yeni bir dönemi, yeni bir hayatı hep birlikte inşa etmek için seçimleri bekliyoruz ama seçimlere kadar da ortak mücadeleyi başarmamız ve bunu hayata geçirmemiz önemlidir. Bir kez daha lokmanız hak yolunda kabul olsun" ifadelerini kullandı.