20 Eylül 2024 Cuma

Çatalca İlçe Emniyet Müdürü direnişteki Polonez işçilerini tehdit etti

Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Turhan, direnen Polonez işçilerini "hakkınızda adli işlem yaparsam çocuğunuz zekiyse bile bir yere giremez" diye tehdit etti. İşçiler ise anayasal haklarını kullandıklarını asıl suçu patronun işlediğini kaydetti. 

Polonez fabrikası işçilerinin direnişi 52. gününde aynı kararlılık ve iradeyle sürüyor. Sendikal haklarını kullandıkları için işten atılan işçilerin geri alınması, sendikal haklara saygı, insanca yaşamaya yetecek bir ücret isteyen Polonez işçileri bu sabah eylem yapmak istedikleri sırada polis tarafından tehdit edildi. 

Taleplerinin yer aldığı dövizlerle fabrika önüne yürümek isteyen işçilerin yolu polis tarafından kesildi. Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Turhan işçileri, "sizi alırım hakkınızda adli işlem yaptığım zaman çocuğunuz çok zekiyse bile bir yere giremez" diye tehdit etti. 

Bunun üzerine işçiler "tehdit ediyorsun" diyerek tepki gösterdi, anayasal haklarını kullandıklarının altını çizdi. İşçiler, "Biz burada zaten anayasal hakkımızı kullandığımız için işveren kanunsuz şekilde işten attı. Çalışma Bakanlığı buranın suç işlediğini teşhir etti Türkiye'ye duyurdu. Basında da yayınlandı. Elimizde bu mevcuttur. Burada ki yapılan barışçıl eylemin hiçbir şekilde kimsenin çocuğunun bir yere girmesine engel yanı yok" dedi.

POLİS SALDIRDI: YARALANAN İŞÇİLER VAR
Polis, bir süre sonra işçilere saldırdı. İşçiler ise direnerek polis saldırısını püskürttü. Barikat önünde oturma eylemi yapan işçilere polis bir kez daha saldırdı. Saldırıda ikisi kadın toplam yedi işçi yaralandı. İşçiler tedavisi için hastaneye kaldırıldı.