30 Eylül 2024 Pazartesi

Cengiz Holding için önlem alınmadı, 21 kişi katledildi

Derik'te yaşanan katliam gibi kazada ihmaller zinciri bir kez daha gözler önüne serildi. Olayın yaşandığı D47-75 Karayolu'ndaki TIR trafiğinin kısıtlanması yönündeki öneri Kaymakamlık ve Emniyet tarafından reddedilirken, Cengiz Holding'in araçlarının en çok kullandığı yollardan birinin bulunduğu Mazıdağı ilçesinde, Emniyet ve Kaymakamlık, başka yol olmadığı için kısıtlama kararı almadı. Kazada iş yeri yıkılan görü tanığı ise her yıl TIR kazalarının olduğu ve ölümlerin yaşandığını yetkililerin ise bir şey yapmadığını dile getirdi. Öte yandan Soylu'nun inkar ettiği 3. TIR ise MA tarafından görüntülendi. 

Mardin'in Derik ilçesinde 20 Ağustos günü Cengiz Hoding'e ait Eti Bakır Fabrikası'ndan tarımsal gübre taşıyan bir TIR'ın kaza yapması sonucu yaralılara yardım etmek isteyenlerin arasına ikinci bir TIR'ın dalması sonucu 21 kişi hayatını kaybetti. Olayın ardından görgü tanıkları olayda 3'üncü bir TIR'ın daha lastiklerinin patladığını ve son anda durdurulduğunu belirtti.

Olayın ardından Derik'e gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise yaptığı açıklamada, görgü tanıklarının 3. TIR olduğu yönündeki sözleri için "Üçüncü TIR'ın varlığı gerçek dışı bir değerlendirmedir. Olayın üçüncü bir TIR'ın varlığı, ona ateş açıldığı gibi bir değerlendirme gerçek dışı bir değerlendirmedir" iddiasında bulundu. Olayın başından itibaren sessiz kalan Mardin Valiliği de, olaya dair yaptığı tek açıklamada, 3. TIR meselesini konu alarak, 3. TIR olmadığını savundu. 

Mezopotamya Ajansı (MA) görgü tanıklarının bahsettiği 3. TIR'ı görüntüledi. Derik ilçesinin girişinde olayın olduğu cadde üzerinde yolun kenarında duran TIR, gübre yükü ile olduğu gibi duruyor. Tonlarca gübre ile yol kenarında bekleyen TIR'ın zorlukla durabildiği asfalt izlerinden anlaşılırken, bir lastiğinin patlak olduğu görülüyor. Bunun yanı sıra diğer lastikleri de aşırı şekilde aşınmış halde olan TIR'ın bir lastiğinin ise yırtılmış halde olduğu görülüyor.

KAYMAKAMLIK VE EMNİYET CEVAP DAHİ VERMEDİ
Öte yandan Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) kararı, ihmalin boyutunu gözler önüne serdi. MA'dan Ahmet Kanbal'ın haberine göre 12 Mart 2020 tarihli UKOME toplantısına, Derik'ten temsilci katılmadığı gibi olayın yaşandığı D47-75 Karayolu'ndaki TIR trafiğinin kısıtlanması yönündeki öneriye ise Derik Kaymakamlığı ve Derik İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından cevap dahi verilmediği ortaya çıktı. Kararda; söz konusu caddede 07.00 ile 21.00 saatleri arasında TIR ve ağır tonajlı araçlar ile tehlikeli madde taşıyan araçların geçişlerinin yasaklanması istenilirken, "Derik Kaymakamlığı ve Derik İlçe Emniyet Amirliğinden tarafımıza herhangi bir cevabi yazı gelmediğinden, herhangi bir kısıtlama ve yasağın uygulanmamasına" denildi.

DERİK'TEN KİMSE TOPLANTIYA KATILMADI
UKOME kararına göre; 12 Mart 2020 tarihinde yapılan toplantıya, Mardin İl Emniyet Müdürlüğü Temsilcisi, kayyum yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği Temsilcisi, Mardin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Temsilcisi, Artuklu Belediyesi Başkanlığı Temsilcisi, Dargeçit Belediyesi Başkanlığı Temsilcisi, Midyat Belediyesi Başkanlığı Temsilcisi, Ömerli Belediyesi Başkanlığı Temsilcisi, Yeşilli Belediyesi Başkanlığı Temsilcisi ve olayın yaşandığı Derik Belediyesi Başkanlığı Temsilcisi katılmadı.

CENGİZ HOLDİNG İÇİN YASAK KARARI ALINMADI
21 kurum temsilcisinin katıldığı toplantıda; "Trafik akışının seyrini en iyi şekilde düzenlemek, trafik yoğunluğunu azaltmak, trafik güvenliğini sağlamak, yük taşıyan araçların yol kullanım esaslarını tespit etmek, gerekli yasakları koymak, tarihi dokuyu korumak amacıyla; Kamyon, TIR, Traleybüs, çekici ve römorkları, treyler, tanker, mikser, tehlikeli madde taşıyan araçların girişlerinin yasaklanması ile ilgili" denildi. TIR'ların geçiş güzergahları düzenlenirken, cevap vermeyen Derik Kaymakamlığı ve Derik İlçe Emniyet Amirliği'nin yanı sıra cevap verip de kısıtlamanın olmaması yönünde görüş bildiren ilçeler de dikkat çekti. Cengiz Holding'in araçlarının en çok kullandığı yollardan birinin bulunduğu Mazıdağı ilçesinde, Emniyet ve Kaymakamlık, başka yol olmadığı için kısıtlama kararı alınmaması yönünde görüş bildirildi.

KAZADA İŞ YERİ YIKILAN KIZILAY: HER YIL TIR ÇARPIYOR, ÖLÜMÜZ OLUYOR
Kazada TIR çarpması sonucu Şeyhmus Kızılay'ın iş yeri yıkıldı. Kızılay'ın söyledikleri de ihmalleri bir kez daha gözler önüne serdi. İş yeri sahibi daha önce de bir TIR'ın iş yerine çarptığını ve yapılan şikayetlere rağmen önlem alınmadığını belirtti. Her yıl aynı durumu yaşadığını belirten Kızılay, "Her yıl ölümüz oluyor. Yetkililerin bu işe bir çare bulması gerekiyor. Yeter artık, sabrımız da kalmadı. Bu defa büyük bir katliam yaşandı" dedi. Oğlunun iş yerinde olduğunu ve enkazın altında kaldığını dile getiren Kızılay, şans eseri oğluna bir şey olmadığını belirtti.

Öncesinde de kendisinin bizzat Kaymakama durumu anlattığını belirten Kızılay, bir karşılık almadığını da ekledi.

TMMOB YERİNDE İNCELEME YAPTI
TMMOB Mardin İl Koordinasyon Kurulu (İKK), kaza yerinde incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından heyet açıklama yaptı. TMMOB Mardin İKK adına açıklama yapan Maden Mühendisleri Odası Mardin Temsilcisi Şükrü Kaya, olayda ihmaller zinciri olduğunu belirtti.

Hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Kaya, teknik olarak inceleme yaptıklarını belirtti. Kaya, "Sebebi nedir? Hangi kurumun kusuru var? Kimlerdir? Bunların üzerinde duracağız. Raporumuzu hazırlayıp, kamuoyuyla paylaşacağız. Kimin parmağı varsa bu olayda hesap vermesi gerekiyor. Karanlıkta bırakılmaması gerekiyor" dedi.

Yaptıkları ilk incelemede ihmallerin açık olduğunu ifade eden Kaya, önümüzdeki günlerde teknik raporu kamuoyuna sunacaklarını söyledi.