30 Eylül 2024 Pazartesi

Çepni: Halka açılan savaşın devamıdır

HDP Milletvekili Murat Çepni, Güven, Farisoğulları ve Berberoğlu'nun vekilliğinin düşürülmesini "AKP-MHP koalisyonun bir darbesiyle daha karşı karşıya kaldık. Bu karar halka açılan savaşın bir devamıdır" dedi.

HDP milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun milletvekillikleri düşürüldü. Meclis Genel Kurulu'nda fezlekenin okunması sonrasında üç ismin vekilleri düşürülürken, HDP ve CHP milletvekili kararı sloganlarla protesto etti.

Karara ilişkin ETHA'ya değerlendirmelerde bulunan HDP Miletvekili Murat Çepni "AKP-MHP faşist koalisyonunun bir darbesiyle daha karşı karşıya kaldık. Halkın seçtiği üç vekilin vekilliği, yani halkın iradesi gasp edildi. İktidar darbeci siyasetini HDP üzerinden sürdürüyor. HDP'ye dönük bu saldırı, darbe üzerine kurulmuş bir iktidarın olduğunu gösteriyor" dedi.

AKP'nin MHP'yle birlikte çoğunluğa dayanarak Saray'dan aldığı emirleri uyguladığını söyleyen Çepni, "Halka karşı açılan bir savaşın sonucudur bunlar. 4 Kasım 2016'da olduğu gibi bugün de benzer bir darbe yaşanıyor. Buna karşı hem HDP olarak hem de Türkiye halkları olarak darbeci iktidara karşı sesimizi yükseltmek zorundayız. Elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Bu faşizmdir. Asla sesiz kalmayacağız."