30 Eylül 2024 Pazartesi

Çete liderleriyle fotoğrafı eksik olmayan Soylu öğretmenleri hedef gösterdi

Soylu, öğretmenlerin gözaltına alınmasına gelen tepkilerin ardından öğretmen Betül Koca'yı fotoğrafını yayınlayarak hedef gösterdi, Soylu Koca'yı "terörist" ilan etti. Çok sayıda Twitter kullanıcısından Soylu'ya tepki yağdı. İçişleri Bakanı'nın kimseyi teşhir edemeyeceğini bunun açıkça suç olduğunu söyleyen kullanıcılar, Soylu'nun çete liderleriyle fotoğraflarını hatırlatarak "önce bunun hesabını ver" dedi. 

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyesi öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi amacıyla 30 Ağustos'ta Ankara'da yaptığı yürüyüşe saldıran polis yedi öğretmen ve iki avukatı darp ederek gözaltına aldı. Akşam saatlerinde öğretmenler serbest bırakılırken birçok kesim saldırıya tepki gösterdi. 

Kamuoyunun öğretmenlere sahip çıkmasının ardında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, öğretmenlerden Betül Koca'yı hedef gösterdi, kriminalize etmeye çalıştı. Koca'yı hedef gösteren Soylu'ya tepki yağdı. 

Öğretmenlerin gözaltına alınmasına gelen tepkiler üzerine İçişleri Bakanı Soylu hakları için eylemlere katılan öğretmenleri "terörist" ilan etti. 

Gözaltına alınan öğretmenlerden Betül Koca'nın HDP bayrağıyla çekilen bir fotoğrafını kullanan Soylu, Koca'yı ve eyleme katılan öğretmenleri hedef gösterdi.

'HİÇBİR ARKADAŞIMIZI YEM ETMEYECEĞİZ'
Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Soylu'nun hedef göstermesiyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada "Öğretmeni hedef gösteren, sendikal örgütlenmenin kitle ilişkisinde birçok farklı siyasi görüşten kişiyi bir araya getirebileceğini idrak edemeyen yaklaşımla hayata aynı yerden bakmıyoruz. Bizler öğretmeniz! Hiçbir arkadaşımızı sizin siyasi kamplaşmanıza yem etmeyeceğiz" denildi. 

Öte yandan Soylu'nun hedef göstermesine çok sayıda Twitter kullanıcısından tepki yağdı. Atılan Twitlerden öne çıkanlar şöyle:

'KAMUDA ÖĞRETMENLİK YAPMAYAN ÖĞRETMEN OLMUYOR MU'
Ayşe Çelik: "Kamuda öğretmenlik yapmayan öğretmen olmuyor mu? Benim için de MEB 'öyle bir öğretmen yok' diye talihsiz bir açıklama yapmıştı!
Hedef gösterildim, sahte öğretmen ilan edildim. Size göre öğretmenliğin tanımı ne? Nasıl öğretmen olunur?"

'İÇİŞLERİ BAKANI KİMSEYİ TEŞHİR EDEMEZ, AÇIK SUÇTUR'
Efkan Bolaç: "Bu ülkede yaşayan (AKP'ye oy veren veya vermeyen) herkesin güvencesi olması gereken kişi siyasi tercihi sebebiyle bir vatandaşı teşhir edemez. Bırakın içişleri bakanını kimse teşhir edemez. Eden olursa da onun yakasına yapışır. Bu yapılan çok açık suçtur, hedef göstermedir."

'SOYLU İŞKENCE FAİLİ KARDİYEN'İN SUÇLARINI AKLAMAYA ÇALIŞIYOR'
ÇHD Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları: "İçişleri Bakanı, Betül Koca'yı hedef göstererek Ankara Emn. Mdr. Yrd. Mukadder Kardiyen'in suçlarını aklamaya çalışmaktadır. M. Kardiyen; İstanbul Sözleşmesi eylemlerinde, ODTÜ Onur Yürüyüşünde ve Ankara toplumsal muhalefetinin pek çok eylemindeki fiilleri nedeniyle işkence failidir."

'HER KRİMİNALLE FOTOĞRAFI VARKEN BUNU MU SORUYOR'
HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu: "Utanmak! Gerçekten bunu mu soruyor! Üstelik genç, öğretmen bir kadını hedef göstererek! Üstelik kadın düşmanı emniyet mensubuna arka çıkarak! Üstelik her kriminalle fotoğrafı varken! Üstelik 10 bin dolar alanı hala açıklamamışken! Üstelik…"

'10 MİLYON DOLAR MAFYA LİDERLERİNE GİDİYORDU'
HDP Milletvekili Serpil Kemalbay: "10 bin dolar kime gidiyordu, mafya liderine gözaltı bilgisini kim sızdırdı…Defalarca, milyonlarla  soruyoruz. #ÖğretmenlerGözaltında"

'HEDEF GÖSTEREN ACİZ HİÇ İŞLERİ BAKANI'
İkrar Sarısülük: "İçişleri Bakanı değil. 'Suç işleri bakanı, hedef gösterme bakanı.' Sağa sola sataşma bakanı. Katil polisini koruyup, gencecik bir insanı hedef gösteren aciz hiç işleri bakanı."