30 Eylül 2024 Pazartesi

CKŞ: Ulaş yoldaşın cüretini kuşanıp devrimimizi savunacağız

CKŞ üyeleri, komünist savaşçı Ulaş Alankuş'u andı, onun takipçisi olarak mücadele edeceklerini vurguladı.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), Kuzey ve Doğu Suriye'nin Kobanê kentinde MLKP ve HBDH gerillası Ulaş Alankuş'u (Şafak Kızıldere) andı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada, MLKP Merkez Komitesi'nin Alankuş'un şehadetine ilişkin yaptığı açıklama okundu.

Anmada CKŞ adına yapılan konuşmada, Alankuş'un mücadele hayatı anlatıldı, kendisini devrimci hayatı boyunca kararlı ve disiplinli bir komünist olarak örgütlediği vurgulandı. Alankuş'un genç yaşında Türkiye ve Kürdistan birleşik devrimi içinde büyük bir mücadele birikimi yarattığı belirtilen konuşmada şunlar kaydedildi: "Ulaş yoldaş, sınırsız bir dünya için mücadele edenlerin önce kendi sınırlarına saldırmaları gerektiğini çok iyi biliyordu. Kendi gelişimini örgütleyip örgütle birlikte yürüdü. Yeni bir dünyanın ancak kolektif ile başarılabileceğini çok iyi kavramıştı. En zor şartlarda bile partisine ve yoldaşlarına sarıldı. Ölümü en onurlu şekilde yönetebildi."

Konuşmanın sonunda, Rojavalı gençlere Ulaş Alankuş'un takipçisi olma ve mücadele etme çağrısı yapıldı.

TKŞ sözcülerinden Mirza Berxo da anmada yaptığı konuşmada, Ulaş Alankuş'un Türkiye ve dört parça Kürdistan topraklarında mücadele ettiğini hatırlattı. Alankuş'un Rojava devrimi iççinde mücadele edip direnişe omuz verdiğini belirten Berxo, "Tüm bunları yaptıran şey onun komünist bir dünya yaratma gayesiydi" dedi.

Rojava'ya yönelik saldırılara da dikkat çeken Berxo "Sömürgeci Türk devleti her gün saldırıyor. Her gün şehid haberleri geliyor. TKŞ'liler olarak Ulaş yoldaş'ın azim, irade ve cüretini kuşanıp devrimimizi savunacak, sosyalizm mücadelemizi büyüteceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sinevizyon gösterimi yapıldı. Anma "Şehid namırın" sloganıyla sona erdi.