30 Eylül 2024 Pazartesi

'Çocuk istismarını meşrulaştıran youtube kanalı kapatılsın'

Çocuk istismarı meşrulaştıran "Gerçek Hikayeler" adlı youtube kanalı tepkilere neden olurken, sosyal medyadan bir çok kullanıcı kanalın kapatılmasına ilişkin "#çocukistismariyoutubede" etiketiyle eylem başlattı. 

Youtube'da "Geçek Hikayeler" isimli kanalda çocuk istismarı, çocuk pornografisi, şiddet, korku ve psikolojik ögeleri barındıran videolar yayınlanıyor. 516 bin abonesi olan kanalda çocuk istismarı meşrulaştırılıyor. Videolar binlerce kez tıklanırken, hikayeler animasyon tarzında veriliyor. 

Kanalın kapatılmasını isteyen Twitter kullanıcıları kanalın kapatılmasına ilişkin "#cocukistismariyoutubeda" etiketiyle sosyal medya eylemi başlattı.

Kimi kullanıcıların paylaşımları şu şekilde: 
Mor Dayanışma: Çocuk istismarı suçtur aklanamaz! Youtube platformu üzerinde 'Gerçek Hikayaler' ismiyle isimiyle çocuk istismarı meşrulaştıran içerikler yayınlayan kanal, istismarı normalleştiren animasyonlara yer veriyor. Kanal hemen kapatılsın gerekli işlemler yapılsın!# cocukistismariyoutubede

Rosa Kadın Derneği: Çocukların kolaylıkla erişebileceği bazı YouTube kanalları çocuk istismarı ve pedofili içeren videoları çizgi film formatında yayınladı. Bu kanallar ile ilgili derhal yasal işlemler başlatılsın. Hiçbir yerde, hiçbir şekilde çocuk istismarını meşrulaştırmaya çalışılmasına izin vermedik, vermeyeceğiz!

Haluk Levent: Şifreli ve ücretli Netlix'teki tek bir dizide herhangi bir karekter için harekete geçen yetkililer! şifresiz ve ücretsiz Youtube kanallarına ne zaman müdahale edecek acaba? Kanalın amacı geçmişteki yaşananları anlattırmak ama canlandırmalar leş.

Seyma: #çocukistismariyoutubede Açık açık çocuk pedofili meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Lütfen şikayet edin kanalı şikayet etme seçeneği yok fakat videolar üzerinden çocuk istismarı seçeneğini işaretleyerek şikayet edebilirsiniz.