7 Ekim 2024 Pazartesi

Çorum'da mevsimlik tarım işçilerine asker desteğiyle bıçaklı saldırı

Çorum'un Tekke Köyü'nde mevsimlik tarım işçiliği yapan Urfalı aileye bıçaklı saldırı oldu. Saldırının astsubayın yanında yaşandığını anlatan mevsimlik tarım işçileri, astsubayın da "Sizi buradan kaldırırım, taşınacaksınız" diye tehdit ettiğini söyledi.

Çorum'un Tekke Köyü'nde mevsimlik tarım işçiliği yapan Urfalı aileye bıçaklı saldırı düzenlendi. Saldırıda Hatice ve Kübra Alpa, Halep ve İsmail Çalışır ile Ali Sarıgül yaralanırken, saldırının astsubayın yanında yaşandığı, astsubayın saldırıya uğrayanları tehdit ettiği öğrenildi.

Olaya ilişkin Mezopotamya Ajansı'na konuşan aile bireylerinden İbrahim Çalışır, mevsimlik tarım işçisi olarak gittikleri Bozbağ merasında bir ay önce ekilen tarlanın suyunun köylüler tarafından kesildiğini söyledi.

ASTSUBAY, MEVSİMLİK İŞÇİLERİ TEHDİT ETTİ
Dün uğradıkları saldırıyı anlatan Çalışır, saldırı öncesinde bir astsubayın gelerek, "Sizi kaldırırım buradan, taşınacaksınız, bir gece yarısı da olsa buradan taşıttıracağım" kendilerini tehdit ettiği söyledi.

ASTSUBAY BIÇAKLI SALDIRGANLARA YARDIM ETTİ
Astsubay ile konuştukları sırada muhtar, oğullarıyla ve bir köylünün ellerinde bıçaklarla kendilerine saldırdığını kaydeden Çalışır, "Saldırıda babam Halep Çalışır ve ağabeyim İsmail Çalışır'ı yaraladılar. Kavgayı ayırmak için gelen halam Hatice Alpa'ya yumruk attılar, kuzenim Kübra Alpa da kavgayı ayırırken, boynuna aldığı darbeden sonra bayıldı. Bizim çalışanımız olan Ali Sarıgül ise kafasından yaralandı. Kavga esnasında astsubay bize biber gazı sıkarken, karşı tarafa yardım etti. Sadece bize müdahale edildi" diye belirtti.

Yaşanan saldırının ardından jandarmanın ifadelerini aldığını belirten Çalışır, astsubay ve muhtardan şikayetçi olduklarını söyledi. Çalışır, jandarma eşliğinde çadırlarını alarak, başka bir köye götürüldüklerini aktardı. Çalışır, çalıştıkları meradan ücretlerini almalarının ardından Urfa'ya döneceklerini söyledi.