22 Eylül 2024 Pazar

Dessau'da gözaltında katledilen Jalloh için yürüyüş

Polisin gözaltında yakarak katlettiği göçmen Oury Jalloh için Dessau kentinde binlerce kişi yürüdü, aynı zamanda ölümsüzleşen MLKP komutanları Ahmet Şoreş ve Firat Newal anıldı. Etkinlikte Young Struggle adına yapılan konuşmada, kapitalist sistemin dünyanın her yerinde cinayet işlediğine dikkat çekildi önüne geçmenin tek yolunun faşizme ve kapitalizme karşı mücadele etmek olduğu kaydedildi. MLKP komutanlarının bu yolda ölümsüzleştiği dile getirilen konuşmada, genç komünistlerin onların mücadelesini sürdüreceği belirtildi.

Almanya'nın Dessau kentinde 2005 yılında polisler tarafından gözaltında katledilen göçmen Oury Jalloh için yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşte aynı zamanda  ölümsüzleşen MLKP komutanları Ahmet Şoreş ve Firat Newal de anıldı.

2005 yılında gözaltına alınan Afrikalı göçmen Oury Jalloh ırkçı polisler tarafından hücresinde yakılarak katledildi. Bugüne kadar polisler cezalandırılmış değil ve dosya, birçok delil olduğu halde kapatıldı. Oury Jalloh'yu Anma İnisiyatifi'nin çağrısıyla binlerce kişi Dessau ana istasyonundan savcılığa, mahkeme binasından polis karakoluna yürüdü.

Jalloh'un katledilmesine ilişkin sembolik olarak savcılığın önüne çakmaklar yerleştirildi.

Ölümsüzleşen MLKP komutanları Ahmet Şoreş ve Firat Newal'in de anıldığı etkinlikte, Young Struggle tarafından yapılan konuşmada kapitalist sistemin dünyanın her yerinde cinayet işlediğine ve bu nedenle faşizme ve kapitalizme karşı mücadelenin uluslararası düzeyde yürütülmesi gerektiğine dikkat çekildi. Konuşmada, "Komünistler Ahmet Şoreş ve Firat Newal'in sürdürdükleri mücadele de buydu ve gençler olarak onların bayrağını alıp ileriye taşımalıyız, faşizme, erkek egemen sistem ve kapitalizme karşı, sosyalizm için" denildi.