20 Eylül 2024 Cuma

Dirbêsîyê'de komünist öncünün 30. yılı kutlandı

Dirbêsîyê'de komünist öncünün 30. yılı yapılan etkinlikle kutlandı. 30 yıla emek veren ölümsüzler anıldı, TKŞ sözcülerinden Fadya Sîdo, komünist öncünün 30 yıl içerisinde büyük bedeller ödediğini dile getirdi. Devrimin güçlenmesi için savaşın büyütülmesi gerektiğini söyledi.

Dirbêsîyê'de komünist öncünün 30. kuruluş yıldönümü yapılan etkinlikle kutlandı. TKŞ binasındaki etkinliğe Şehit Alişer Deniz Tugayının devrim savunmasında ölümsüzleşen Arap savaşçıların ailesinin yanı sıra Kürt ve Arap halklarından çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan etkinlikte komünist öncünün tarihsel kesitlerinden oluşan sinevizyon gösterimi yapıldı. Etkinlik TKŞ temsilcilerinden Fadya Sîdo'nın konuşmasıyla devam etti.

'30 YILLIK PARTİ GERÇEĞİ; MÜCADELE, DİRENİŞ, BEDEL ÖDEMEK'
Konuşmasına ölümsüzleri anarak başlayan Fadya Sîdo komünist öncünün 30. yılını; partiye emek verenlere, dağlarda direnen gerillaya, zindanlarda ki tutsaklara, Rojhilat'da isyana kalkan tüm işçi ve emekçilere kutladı. 30 yıllık mücadelesinin; direniş ve ödenen bedellerle birlikte hesap sorma pratiğinin parti gerçeği olduğunu vurgulayan Fadya Sîdo, "Türkiye ve Bakur Kürdistan'da, Amed'ten İstanbul'a kadar düşmana karşı çok büyük bir direniş verdi. Faşist Türk devleti tarafından öncü ve önder yoldaşlarımız hedef alındı, onca gözaltı ve işkencelere rağmen partinin iradesi kırılmadı" dedi.

'30 YIL BÜYÜK BEDELLERLE YARATILDI'
Komünist öncünün 30 yıllık mücadele ve savaşım tarihinin büyük bedellerle yaratıldığını hatırlatan Fadya Sîdo, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Bu 30 yıl içerisinde parti yönünü özgür dağlara verdi. Hüseyin Demircioğlu Akademisini örgütledi. Rojava devrimi başladıktan sonra parti yüzünü 'bu devrim benim devrimimdir' diyerek Rojava devrimine döndü. Faşizme ve kapitalizme karşı devrimi savunacağım, tüm ezilenlerin özgürlüğü için savaşacağım dedi. Parti, Şengal'de, Serêkanîyê, Girê Spî, Silûk, Reqa, Efrîn, Kobanê vb… kadar Rojava'nın birçok kentinde birçok savaşta yerini aldı, bedel ödedi. Faşist düşmana karşı hiçbir zaman geri adım atmadı. Savaşını bugüne kadar sürdürdü."

MLKP'nin Rojava'da ki ilk şehidinin Serkan Tosun ve ilk kadın şehidinin Sarya Özgür olduğunu hatırlatan Fadya Sîdo komünistlerin bu dönem içerisinde Şehit Serkan Taburu, Şehit Sarya Taburu ve Şehit Alişer Deniz Tugayı'nı inşa ettiklerini dile getirdi.

'KOMÜNİST ÖNDER VE ÖNCÜLER FAŞİST DÜŞMANIN SALDIRILARINDA HEDEF OLDU'
Sömürgeci Türk Devletinin ve diğer düşmanların, günlük olarak devrim kentlerini ve öncülerini hedef aldığını ifade eden Fadya Sîdo; komünist önderler Bayram Namaz ve Zeki Gürbüz, komünist öncüler Şenol Sağaltıcı, Ümit Tekin, Osman Nuri Ocaklı ve genç komutan Özgür Namoğlu'nun katledildiğini dile getirdi.

'EZİLEN HALKLAR VE SINIFLAR FAŞİZME KARŞI BİRLEŞMELİDİR'
Ezilen halklar ve sınıfların işgal ve sömürüden kurtulması için bütün işçi ve emekçilerin kapitalist ve faşist devletlere karşı birleşmesi gerektiğini ifade eden Fadya Sîdo konuşmasını "Devrimimizin güçlendirilmesi için savaşmamız gerekiyor. Devrimin zaferi için yaşasın MLKP" sözleri ile bitirdi.

Etkinlik halaylarla ile sona erdi.