20 Eylül 2024 Cuma

Direnen madenciler patronun lüks oteli önünden seslendi: Hakkımızı istiyoruz

Madencilerin haklarını gasp eden, onları ölüme sürükleyen AKP'li Nasıroğlu'na ait otellerden Cape Bodrum Luxury önünde açıklama yapan madenciler, "Bağımsız Maden iş oraya girecek ve hakkımızı alacağız" dedi. Taleplerini sıralayan işçiler, Nasıroğlu ve patronla işbirliği içinde hareket eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı uyardı. 

Bağımsız Maden-İş üyesi madencilerin Fernas Madencilik'e karşı direnişi 15. gününde sürüyor. Direnen işçiler gece gündüz maden önünde eylemine devam ederken bugün bir grup direnişçi de AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait Muğla Bodrum'daki Cape Bodrum Luxury otel önünde açıklama yaptı. 

Burada kısaca söz alan direnen bir işçi, "Bizim maaşlarımıza zam yapmayan vekil bizi görmezden geliyor. Biz İSİG olmadığını kanıtladık. Bunlar gösteriş için insanlara güler yüzlü davranıyorlar ama sömürgeci hayatları var. Maaşlarımızın iyileştirilmesini, İSİG önlemlerinin alınmasını ve işten atılan beş arkadaşımızını işe geri alınmasını istiyoruz" dedi. 

Maaşlarını alamayan madencilere icra geldiğini, psikolojisinin bozulduğunu, kimisinin boşanma aşamasına geldiğini söyleyen işçi, Nasıroğlu'na seslendi: "İSİG önlemleri alınmadığı müddetçe ben ve arkadaşlarım işe geri dönmeyecek. Ben bu zamana kadar hiçbir siyasi parti ve sendika adına konuşmamıştım ama şimdi Bağımsız Maden iş adına, arkadaşlarım adına konuşuyorum. Bağımsız Maden iş oraya girecek ve hakkımızı alacağız" ifadelerini kullandı. 

Yasalara aykırı şekilde işçilerin sendika üyelik bilgilerini Nasıroğlu'yla paylaşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na da seslenen işçi, "Neden araştırmıyorsunuz? Bütün yolsuzluk yapılacak biz garibanların üzerine mi yığılacak? Nasıroğlu, lüks hayatını yaşarken biz sefil olmak istemiyoruz. Hak ettiğimizi istiyoruz, ben bugüne kadar görevim dışında verilen işlerin parasını alamadım" dedi. 

Eylemde sık sık, "Zafer direnen işçilerin olacak", "İnsanca yaşamak istiyoruz" sloganları atıldı.