20 Eylül 2024 Cuma

Direnişin sürdüğü Polonez'de iş kazası: İşçileri öldürüyorlar

Polonez fabrikası işçilerinin kölece çalışma koşullarına karşı mücadelesi 56. gününde. İşçilerin haklarının gasp edildiği fabrikada bir işçi iş kazası geçirdi, ambulansla hastaneye kaldırdı. Direnişçilerden Karlıkaya, "Polonez mücadelesi kayıtsız ve kuralsız çalışmaya karşıda verilen bir mücadeledir. İşçileri öldürüyorlar" dedi. 

Polonez fabrikası işçilerinin direnişi 56. gününde. Sendikal haklarını kullandıkları için işten atılan işçilerin geri alınması, sendikal haklara saygı, insanca yaşamaya yetecek bir ücret isteyen Polonez işçileri direnişi kararlılıkla sürdürüyor. 

'İŞÇİLERİ ÖLDÜRÜYORLAR'
İki aya yakındır fabrikada yaşadıkları hak gasplarını ve çalışma güvenliğinin olmadığını Polonez direnişçileri anlatıyordu. Bu sabah saatlerinde direnişçilerden Suat Karlıkaya, sosyal medya hesabından bir işçinin iş kazası geçirdiğini ve hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Ambulansın çıkış anına dair videoyla birlikte Karlıkaya şunları söyledi: "Alın size taşeron ve gündelikçi çalıştırmanın karşılığı. Turgut abimiz Polonezde kafası üstü düşerek iş kazası geçirerek yaralandı durumu ağır Ambulansla hastanede kaldırıldı. Polonez mücadelesi kayıtsız ve kuralsız çalışmaya karşıda verilen bir mücadeledir. İşçileri öldürüyorlar."

İŞÇİLERDEN POLİSE: PATRONUN DEĞİL BİZİM HAKKIMIZI ARAYIN
İşçiler fabrika önünde hakları için mücadele ederken polis bir kez daha "yol kesiyorsunuz" dedi. Bunun üzerine işçiler "biz yol kesmiyoruz, hakkımızı arıyoruz" dedi. Polisin, "yol kesmek anayasal hak değildir" demesi üzerine bir işçi, "patronun değil bizim hakkımızı arayın" diyerek tepki gösterdi.