24 Eylül 2024 Salı

Dr. Ersin Arslan çalıştığı hastanede ve mezarı başında anıldı

Katledilişinin 9. yılında Dr. Ersin Arslan, Antep'te isminin verildiği hastanede ve mezarı başında anıldı.

Antep'te 17 Nisan 2012 tarihinde bir hasta yakını tarafından görevi başında katledilen Dr. Ersin Arslan, ölümünün 9. yılında Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ve mezarı başında anıldı.

TTB ve Antep-Kilis Tabip Odası tarafından düzenlenen anmaya TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, II. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Merkez Konseyi üyeleri Dr. Onur Naci Karahancı, Dr. Çiğdem Arslan, Dr. Kazım Doğan Eroğulları ve Dr. Alican Bahadır, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Serdar Türkmen ve Arslan'ın ailesi,  katıldı.

Hastane önünde yapılan anmada konuşan Antep-Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşegül Ateş Tarla, bu kayıpların toplumda kapanmayacak derin yaralar açtığını, Dr. Ersin Arslan'ı anmaya ve şiddetsiz bir sağlık ortamı için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı ise sağlıkta şiddetin salgın döneminde bile hiç hız kaybetmediğini, yapılan yasal düzenlemenin ise şiddeti durdurmada hiçbir anlam taşımadığını belirtti. Korur Fincancı "Yalnızca bıçakla, tabancayla değil; şiddetin aynı zamanda çalışanların ruhunu tüketen boyutuyla da karşı karşıyayız. Biz yitirdiğimiz tüm meslektaşlarımızı anarak ve onların anısıyla sağlıkta şiddete karşı duruşumuzu ve mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

TTB II. Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten de "Sağlıkta şiddet, kadına şiddet, çocuğa şiddet… Ülkemizde ne yazık ki her alanda bir şiddet sarmalı içindeyiz. Bundan kurtulduğumuz zaman sağlıkta şiddet de sonlanacaktır" dedi. Ökten, Meclis'ten etkili bir Sağlıkta Şiddet Yasası ile Covid-19'un meslek hastalığı sayıldığı bir yasal düzenleme talep ettiklerini sözlerine ekledi.

Hastanenin Başhekimi Prof. Dr. Serdar Türkmen, acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu söyledi. Sağlıkta şiddetin son bulmasını isteyen Türkmen, şöyle konuştu: "Pırıl pırıl insandı. Çok iyi bir eş ve babaydı. Gayretli ve başarılı doktordu. Hafızada kalan doktorlardan biriydi. Allah mekanını cennet eylesin. Ersin Arslan'ın şahsında tüm sağlıkta şiddet gören şiddet mağdurlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Kovid-19'dan dolayı hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. İnşallah böyle bir olay bir daha yaşanmaz."