20 Eylül 2024 Cuma

'Ecevit Piroğlu'nun hayatı tehlikede, derhal serbest bırakılsın'

Açlık grevinin 107. gününde olan ve 49 kiloya düşen enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu'nun hayatının tehlikede olduğunu kaydeden Tutsakların Sesi Platformu (TSP), Piroğlu'nun başına gelebilecek her türlü olumsuzluktan Sırbistan devletinin sorumlu olduğunu vurguladı. Sırbistan devletini Türkiye ile kirli pazarlıklardan vazgeçmesi için uyaran TSP, Piroğlu'nun derhal serbest bırakılmasını istedi. 

Tutsakların Sesi Platformu (TSP), enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu'nun hayatının tehlikede olduğunu kaydetti, derhal serbest bırakılmasını istedi. Sırbistan devletinin 3 yıldır tutsak ettiği enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu'nun faşist Türk devletine teslim etmek için hukuksuzca hapiste tuttuğu kaydedilen açıklamada, "Piroğlu'nun 12 Şubat 2024'de başladığı ikinci alık grevi eylemi kritik noktaya gelmiş bulunuyor. 49 kiloya düşmüş olan Piroğlu, daha önce Türk devletine teslim edilmesini engellemek için 136 gün süren açlık grevi yapmış ve vücudu oldukça yıpranmıştı. Piroğlu'nun tedavi hakkı da engellenmişti" denildi. 

'PİROĞLU'NUN BAŞINA GELEBİLECEK OLUMSUZLUKTAN SIRBİSTAN DEVLETİ SORUMLUDUR'
Piroğlu'nun Sırbistan Yüksek Mahkemesi'nin Türkiye'ye iade edilemez kararına rağmen Haziran 2021'den beri tutuklu olduğu vurgulanan açıklama şöyle devam etti: "Piroğlu'nun 12 Ocak 2024 günü tahliye edilmesi, ancak aynı gün hapishane içinde bekleyen Sırbistan polisi tarafından yeniden tutuklanması ve 'kamp' adı altında başka bir hapishaneye götürülmesi, Sırbistan devletinin hem kendi hukukuna hem de uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırıdır. Ecevit Piroğlu, tutuklandığından bu yana Sırbistan ile Türk devleti arasındaki kirli pazarlıklar sonucu Türk devletine teslim edilme riski altında. Tutuklanmasının nedeni de Türk devletinin iade talebidir. Piroğlu'nun Türk devletine iadesi, uluslararası alanda yürütülen kampanya ve Piroğlu'nun 136 gün süren açlık grevi direnişi sonucu engellenebilmişti. Piroğlu'nun tahliyeye rağmen serbest bırakılmaması, Türk devleti ile kirli siyasi pazarlıkların devam ettiğini göstermektedir. Sırbistan devleti Piroğlu'nu tutmaya devam ederek suç işlemektedir. İkinci Açlık Grevinde 107 günü geride bırakan Piroğlu'nun hayatı ciddi risk altındadır. Derhal serbest bırakılmalı ve tedavi olanağı sağlanmalıdır. Ecevit Piroğlu'nun başına gelebilecek herhangi bir olumsuzluktan Sırbistan devleti sorumludur. Sırbistan devletini, faşist Türk devleti ile kirli pazarlıklardan vazgeçmesini ve uluslararası hukuka uyarak Piroğlu'nu derhal serbest bırakmasını istiyoruz."