30 Eylül 2024 Pazartesi

EGEÇEP: Doğa talanına karşı direneceğiz

Sembolik olarak "ekoloji nöbetinde" olan EGEÇEP, dünyayı tehdit eden koronavirüsün nedeninin ekolojik yıkım olduğunun altını çizdi. Doğa talanı devam ederse daha büyü salgınlarla karşı karşıya kalınacağını vurgulayan EGEÇEP, yöneticelere seslendi ve "Artık yeter" dedi.

Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP), "Ekolojik yıkıma direniyoruz" temasıyla başlattığı çevre haftası etkinlikleri kapsamında açıklama yaptı. 

Pandemiden kaynaklı sembolik yapılan nöbet için Kordon'da biraraya gelen çevre aktivistleri "TÜMAD Madra'dan defol" yazılı pankart açtı. Basın metnini okuyan EGEÇEP Eşsözcüsü Berna Babaoğlu, "Doğadaki yıkıma karşı ekoloji nöbetindeyiz. Küresel ısınma, madenlerin, doğanın talanı, akarsularımızın kirletilmesi, suların ticarileştirilmesine karşı çevre nöbeti tutuyoruz. Yaşanabilir bir doğa için ekoloji/çevre nöbetindeyiz. Bir virüsün bütün dünyayı nasıl evlere hapsettiğini yaşıyoruz, doğanın talanına son diyoruz" dedi. 

'DÜNYAYI SARAN VİRÜSÜN SEBEBİ EKOLOJİK YIKIMDIR'
Kapitalist üretim tarzının her geçen gün dünyayı daha da kirlettiğine dikkat çeken Babaoğlu, gelecek kuşaklara kalacak dünyanın yaşanılır olmayacağını vurguladı. Babaoğlu, şöyle devam etti: "Artık kimsenin gizleyemeyeceği kadar açık ki bütün dünyayı saran virüsün sebebi ekolojik yıkımdır. Doğaya karşı yıkım-talan devam ederse daha büyük salgınlarla karşı karşıya kalacağız. Buradan dünyadaki bütün yöneticelere sesleniyoruz artık yeter, sağlıklı yeni bir yaşam biçimi kurmak için doğanın talanına son verin."

Kamuoyuna seslenen Babaoğlu, "Doğamızı korumaya karalıyız, gücümüzün yettiğince bu doğa talanlarına karşı başta hukuk olmak üzere tüm meşru direnme haklarımızı kullanarak mücadele edeceğiz. Tek amacımız, gelecek kuşaklara yaşanılası bir dünya bırakmaktır. Halkımızı, bu doğa talanlarına karşı yanımızda olmaya çağırıyoruz" dedi.