24 Eylül 2024 Salı

Eğitim emekçilerinden Büyükçekmece'de eylem

MEB'in önlemler alınmadan ve öğretmenler aşılanmadan okulların açılmasının yüz yüze sınavların yapılmasının virüsün hızını arttırdığını kaydeden eğitim emekçileri, yapıların uyarıların derhal dikkate alınmasını istedi. 

Eğitim Sen İstanbul 7 Nolu Şube, Eğitim-İş İstanbul 3 Nolu Şube ve Türkeğitim-Sen 9 Nolu Şube; "Sağlıklı Bir Eğitim İçin, Herkese Aşı, Düzenli Test"ş iarıyla Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

"Önlemler alınsın. Eğitim emekçileri aşılansın. Risk altındayız ölüyoruz" yazılı pankartın açıldığı eylemin metnini Eğitim-Sen 7 Nolu Şube Kadın Sekreteri Gamze Yıldırım okudu. Yeterli önlemler alınmadan ve öğretmenler aşılanmadan okulların açılmasının, yüz yüze sınav yapılmasının virüsün yayılım hızını artacağı konusunda uyarmalarına rağmen MEB'in bu uyarılara kulağını tıkadığını kaydeden Yıldırım, "1 Mart tarihinde tüm alanlarda başlatılan normalleşme süreciyle birlikte alınması gereken tedbirler yeterince alınmayınca eğitim alanında da vakalar hızla yükselmeye başladı. Bu durum ölümlerin yaşanmasını da beraberinde getirdi" dedi.

Geçen hafta içinde Büyükçekmece'de, dün Esenyurt'ta ve hafta boyunca birçok ilçede öğretmenlerin hayatlarını kaybetmeye devam ettiğinin altını çizen Yıldırım, "Öğretmenlere yaygın ve seri aşılanma, düzenli test olanağı yaratın. Tepeden hayatın gerçeklerine uymayan kararlar almak yerine, karar alma süreçlerinde okullardaki öğretmenlere, öğrencilere ve velilere kulak verin" ifadelerini kullandı.