20 Eylül 2024 Cuma

'Eğitim nöbeti' 4. gününde MEB önüne taşındı

Bu hafta Meclise gelecek olan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda taban maaş hakkının yer alması için mücadele eden Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası nöbeti MEB önüne taşıdı. 

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın, taban maaş hakkının Öğretmenlik Meslek Kanunu'yla garanti altına alınması için nöbet eylemi 4. gününde. İstanbul ve Bursa başta olmak üzere kentlerde İl Milli Eğitim Müdürlükleri önünde oturma eylemi yapan öğretmenler, "Yazları mevsimlik işçiler gibi iş arıyoruz" dedi. Öğretmenlerin nöbelerine siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinden de ziyaretler sürüyor. 

Ankara'da ise Meclis parkında nöbete başlayan eğtiim emekçileri, direnişi 4. gününde Milli Eğitim Bakanlığı önüne taşıdı. Öğretmenler, "Öğretmeni yok  sayan ÖMK hükümsüzdür. Taban maaş ÖMK'ye" pankartı ve döviziyle oturma eylemi başlattı. 

'BİZİ ÖTEKİLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR'
Burada açıklama yapan öğretmenler, bu hafta Meclise Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun geleceğine dikkat çekti. Açıklamada, "Bununla ilgili görüşmek istiyoruz. Bu kanun içinde taban maaş hakkının yer alması talebimiz. Bu bizim hayat şartlarımızın düzelmesi için elzem. Burası bizim bakanlığımız. Bizler MEB'e bağlı çalışanları, öğretmenleriz ama bize yapılan muamele gördüğünüz gibi şiddetle, muhatap almayarak, ötekileştirmeye çalışıyorlar. Taban maaş hakkımızı ve ÖMK'yı takip etmeye devam edeceğiz."

'BİZ KİMİN ÖĞRETMENİYİZ'
"Biz kimin öğretmeniyiz bunu bilmek istiyoruz" diyen öğretmenler, ÖMK'ya taban maaşı sokmak için haftalardır, aylardır mücadele ettiklerini söyledi. Öğretmenler muhatap alınana, haklarını alana kadar direneceklerini kaydetti. 

'OYALANACAK VAKTİMİZ YOK'
İlerleyen saatlerde öğretmenlere, personel genel müdürlüğüyle görüştürüleceği söylendi. Bunun üzerine görüşmeye giden öğretmenler bir kez daha oyalanmak istendi. Öğretmenler, "Müdürün kendisini göremedik, daire başkanı bizimle görüştü. Bu bir oyalama yöntemi. Bizim oyalanacak vaktimiz yok. Görüşlerinizi, taleplerinizi iletin, genel müdürümüze ileteceğiz dendi. Bunu kabul etmeyeceğimizi, somut adımlar alınmadan eylemlerimizi sonlandırmayacağımızı söyledik. Buradayız. Bir yere gitmeyeceğiz" dedi.