6 Ekim 2024 Pazar

Elif Ersoy 28 gündür açlık grevinde

Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Hapishanesi'nde tutsak edilen Elif Ersoy, ailesine yakın bir hapishaneye sevk edilme talebiyle 28 gündür açlık grevinde.

Yürüyüş Dergisi Genel Yayın Koordinatörü Elif Ersoy, ailesine yakın bir hapishaneye sevk edilme talebiyle başlattığı açlık grevinin 28. gününde. İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısına katılan Ersoy'un kardeşi Diyar Ersoy, Karabük Hapishanesinde 8 ay hücrede kalar ablasının daha sonra Bünyan Hapishanesine sevk edildiğini söyledi. Ersoy, "Adliyeye bize yakın bir hapishaneye sevk edilmesi yönünde dilekçe verdik ancak bir dönüş alamadık" dedi.

Ersoy, kardeşine görüş yasağı uygulandığını belirterek, "Hayatından endişe ediyoruz. Sağlık durumu iyi değil. Ailesi olarak adalet istiyoruz" diye belirtti.

Adalet Bakanlığı'na çağrıda bulunan Diyar Ersoy, "Ablam sevk edilmez ise açlık grevini ölüm orucuna çevirecek" diye konuştu.

Aile yakını olan Gökhan Uzun ise yetkililere çağrıda bulunarak, "Adalet Bakanlığı bir an
önce harekete geçmeli, sevk talebi kabul edilerek açlık grevini sonlandırması sağlanmalıdır" dedi.

İHD İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu üyesi Mehmet Acettin ise, devrimci tutsaklar üzerindeki baskıların arttığına işaret ederek, Elif Ersoy'un talebinin takipçisi olacaklarını söyledi.