21 Eylül 2024 Cumartesi

'Elif yoldaşın devrim idealini gerçekleştireceğiz'

Komünist kadın Elif Demirci Karatekin ölümsüzlüğünün 4. yılında mezarı başında anıldı. O'nun mücadele bayrağının yükseltilmesinin devrimci görev ve sorumluluk olduğunun altı çizilen anmada, en sarsıntılı dönemde bile Karatekin'in umutsuzluğa değil çözüme odaklı iradesinin örnek alınması kaydedildi.

Almanya'nın Köln kentinde komünist kadın Elif Demirci Karatekin ölümsüzlüğünün 4. Yılında anıldı. Elif Demirci Karatekin şahsında emperyalizme, faşizme, gericilikle mücadelede ölümsüzleşenler için Güneşi İçenlerin şiiri eşliğinde saygı duruşu yapıldı.

MLKP ve KKÖ adına yapılan konuşmada, "Sevgili Elif yoldaşı anmak, ölümsüzlerimizi anmak sınıfların, ezen ve ezilenlerin dünyasında oldukça ideolojiktir. Umutsuzluğun yaygınlaştığı bir dönemde ölümsüzlere bakmak, onların iradelerini, ideallerini hatırlamalıyız. Elif yoldaşı, Türkiye ve Kürdistan'daki illegal çalışmalardan, işçi çalışmalarından, uzun yıllar devrimci mücadeledeki sürekliliğinden biliyoruz" denildi.

'TIKANMANIN YAŞANDIĞI ANLARDA UMUTSUZLUĞA DEĞİL ÇÖZÜME KİTLENİYORDU'
Konuşma şöyle devam etti: "Almanya'da dernek faaliyetlerinden, gazete satışındaki ısrarından biliyoruz. Eylemlerde, etkinliklerde, kadın eylemlerinin vazgeçilmez yüzü olduğunu biliyoruz, tanıyoruz. O faaliyetlerde tıkanmanın yaşandığı her durumda genç kadınların, kadın özgürlük mücadelesinin, gençlerin olduğu sınıf mücadelesinin güçleneceğini söyleyerek umutsuzluğa değil çözüme kilitleniyordu. Umutsuzluk değil, faşizme, sömürgeciliğe, kapitalizme karşı mücadeleyi daha fazla büyütmeye ihtiyacımızın olduğu politik dönemden geçiyoruz. Ölümsüzlerimizin sosyalizm, devrim ideallerini gerçekleştirme kararlılığında olmalıyız. MLKP ve KKÖ olarak Elif yoldaşı unutmayacak onu her daim yaşatacağız."

'MÜCADELESİNE SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMİZDİR'
Dayanışmanın Sesi derneği adına yapılan konuşmada "Elif yoldaşın mücadelesi, 'Adil Demirci'ye özgürlük' kampanyası sürecinde ağır hasta olmasına rağmen adalet için mücadeledeydi. Şimdi Elif yoldaş ile de akraba olduk. Onun mücadelesine sahip çıkmak hepimizin görevidir" denildi.

'YAŞASAYDI ÇALIŞMALARIMIZA KATILIRDI'
Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle adına yapılan konuşmada ise "Devrim emekçisi Elif yoldaş şimdi aramızda olsaydı dernekteki Trodol Mark'ta satış yapacaktı. Elif yoldaş mücadelemizde yaşıyor" diye belirtildi.

'PARTİMİZ ETRAFINDA KENETLENELİM'
TSP adına yapılan konuşmada da "Ölümsüzlerimiz ve tutsaklarımızın bize bıraktığı bayrağı hepimiz için onurluca taşımalıyız. Onların izinden partiyi ve kurumlarımızın etrafında kenetlenelim" çağrısı yapıldı.

Konuşmalardan sonra "Bize ölüm yok" marşı söylendi. Anma, "Elif Demirci yoldaş ölümsüzdür", "Şehit Namırın" sloganlarının ardından mezara çiçek bırakılması ve İvana Hoffmann Festivaline çağrıyla sona erdi.