24 Eylül 2024 Salı

Emek meslek örgütlerinden KESK'in yürüyüşüne destek

Emek ve meslek örgütleri, KESK'in İstanbul'dan başlattığı Ankara yürüyüşüne destek açıklaması yaptı, "Kod-29 adı altında binlerce işçiyi işten atma ahlaksızlığına karşı kamu emekçilerinin ve işçilerin birlikte mücadele ve dayanışması içindir" dedi.

Emek ve meslek örgütleri, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve bağlı sendikaların "Çalışma hakkımı, işimi istiyorum" şiarıyla İstanbul'dan başlattığı Ankara yürüyüşüne destek verdi.

KESK Genel Merkezi'nde, KESK Ankara Şubeler Platformu, DİSK İç Anadolu Bölge Temsilciliği, Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ankara İl Koordinasyon Kurulu, Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) ve Ankara Tabip Odası tarafından düzenlenen basın toplantısında KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Cemal Erdoğan açıklama yaptı.

Türkiye'de yaşayan emekçilerin pandemi salgının yanı sıra toplumsal desteğini yitirdikçe saldırganlaşan, otoriterleşen tek adam rejimiyle mücadele ettiğini söyleyen Erdoğan, "Adeta alacakaranlık kuşağından geçiyoruz. Ülkenin yer altı yer üstü tüm kaynaklarını kendi beslemesiyle büyüttüğü sermayeye peşkeş çeken iktidar bu politikaları sonucu yoksullaştırdığı, açlığa mahkum ettiği halkı tarikat, cemaatler eliyle kuşatmaya çalışıyor" dedi.

İktidarın politikalarına karşı çıkan siyasi partiler ve siyasetçilerin 'terörist' ilan edildiğini söyleyerek HDP'ye sahip çıkan Erdoğan, "Hakları için itiraz eden, sesini yükselten, mücadele eden tek bir birey bile görmek istemiyorlar. Kendileri dışındaki tüm kesimleri iktidarın bekası için tehdit görüyorlar. Bu nedenle ülkenin yarısından fazlası için sakıncalı listesi oluşturuyor. Bu listelere göre işe alıyor ya da işten çıkarıyorlar" şeklinde konuştu.

İktidarın 'düşman, hain, terörist' imal ederek halkı kutuplaştırmaya, halkın, emekçilerin yoksulluğunu konuşamaz hale getirmeye çalıştığına dikkat çeken Erdoğan şunları söyledi: "Korku iklimi yaratarak sadece bedenleri değil zihinlerimizi, ruhumuzu teslim almak, kuşatmak, hareket edemez hale getirmek istiyorlar. Çünkü biliyorlar ki işsizliğin, yoksulluğun, hukuksuz ihraçların, haksızlığın, israfın, yolsuzluğun ve talanın konuşulduğu, tartışıldığı bir yerde iktidarda kalamayacaklar."

KESK'in başlattığı Ankara yürüyüşünün "Artık yeter" haykırışı olduğuna işaret eden Erdoğan, "Yürüyüşümüz demokrasi ve adalet içindir. Barışa dair umudu gerçeğe dönüştürmek, eşitlik ve özgürlüğü sağlamak içindir. Karanlık kuşatmaya karşı laiklik ve aydınlık bir gelecek içindir. Yürüyüşümüz çalışma hakkımız içindir. İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz demek içindir. Satış sözleşmesine karşı gerçek toplu sözleşme ve grev hakkımız içindir. Yürüyüşümüz hukuksuzca ihraç edilen KESK'lilerin, kamu emekçilerinin işe iade edilmesi, OHAL Komisyonunun lağvedilmesi içindir. Emeklilerimizin insanca yaşayabileceği ekonomik, sosyal ve adil bir ortam içindir. Sermayenin pandemi koşullarında Kod 29 adı altında binlerce işçiyi işten atma ahlaksızlığına karşı kamu emekçilerinin ve işçilerin birlikte mücadele ve dayanışması içindir" diye konuştu.

Yürüyüşü sürdüren KESK'lileri selamlayan Erdoğan, yarın saat 12.30'da Çalışma Bakanlığı önünde gerçekleştirilecek açıklamaya da katılım çağrısında bulundu.