23 Eylül 2024 Pazartesi

Enerji işçilerinin direnişine ilişkin görüşme yarın yapılacak

Sabancı'yla yarın yapılacak görüşme öncesi bir kez daha eylem yapan enerji işçileri taleplerini yineledi. 

DİSK/Enerji-Sen'e üye EnerjiSA işçilerin Sabancı Kuleleri önündeki nöbeti 3. gününde. Sabancı'nın isteği üzerine 13 Mayıs Cuma günü DİSK yönetimi arasında görüşme yapılacak. 

Görüşme öncesi bugün bir kez daha nöbette olan enerji işçileri "İşimi geri ver Sabancı" dövizleri ve "EnerjiSA/Başkent İşçileri işi, ekmeği ve hakları için mücadele ediyor. Atılan işçiler geri alınsın" yazılı pankartı yere serdi. 

Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, enerji işçilerinin maruz kaldığı iş kazalarını işaret etti ve şöyle devam etti: "Bu yüzden sabahları çocuklarımızla vedalaşarak çıkıyoruz. Çalışmak, iş kazalarıyla, iş cinayetine davetiye olduğunu biliyoruz o yüzden her sabah vedalaşarak çıkıyoruz. Ama kurumsal bir firma olan Sabancı'da çalışma koşulları maalesef şöyle; eline işten çıkarılacak işçilerin isimlerinin yer aldığı listeyi eline alan işletmelerde geziyor. Bunun yalan mı doğru mu açıklamasını yetkililer yapmak zorundadır. Güvencesiz bir çalışma ortamını dayatıp iş kazasına davetiye hiç kimse tarafından oluşturulamaz. Aksi takdirde oluşacak her kazanın  sorumlusu da siz olursunuz."