30 Eylül 2024 Pazartesi

Erdoğan Filistin devlet başkanını karşılamaya Vali Yardımcısını gönderdi

Türk devleti, Filistin halkına karşı katliam saldırılarını sürdüren siyonist İsrail devletinin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'u, 9 Mart 2022'de özel tören düzenleyerek karşılayan Erdoğan, Ankara'ya gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ı karşılamadı. Abbas, vali yardımcısı tarafından karşılandı.

İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarına ilişkin açıklamalar yapan ancak siyonist rejimle ilişkilerini hiçbir zaman kesmeyen Türk devleti, bir kez daha Filistin halkının değil siyonist İsrail'in yanında olduğunu gösterdi.

ABBAS'I VALİ YARDIMCISI KARŞILADI
Ankara'ya gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ı karşılama zahmetinde bulunmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılamaya Ankara Vali Yardımcısı Murat Soylu ve belediye yetkililerini gönderdi.

ERDOĞAN İSRAİL CUMHURBAŞKANINA ÖZEL TÖREN DÜZENLEMİŞTİ
Oysa Erdoğan, 9 Mart günü Türkiye'ye gelen İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'u karşılamaya gitmiş ve özel törenle düzenlemişti. Abbas'ı karşılamaya gitmeyen Erdoğan Filistin halkının değil siyonist İsrail'in yanında olduklarını bir kez daha gösterdi.

KARŞILIKLI BÜYÜKELÇİ ATAMASI YAPILACAK
Türk devleti aynı zamanda kısa bir süre önce Türkiye ve İsrail devletleri arasında "normalleşme" adı altında karşılıklı büyükelçi ataması yapma kararı almıştı. Karara ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu kararın Filistin davasını terk etmek olmadığını iddia etmişti. Karardan kısa bir süre sonra Filistin Devlet Başkanının üst düzey devlet töreni ve yetkilileri tarafından karşılanmaması, Türk devletinin Filistin davasının hiçbir zaman yanında olmadığının kanıtı.