20 Eylül 2024 Cuma

Erwin Motor-Bir Adanmışlık Hikayesi Stuttgart, Frankfurt ve Ulm'de sahne aldı

"Erwin Motor – Bir Adanmışlık Hikayesi" Almanya'nın Stuttgart, Frankfurt ve Ulm kentlerinde izleyicilerle buluştu. Etkinliklerde, Tiyatro İmge emekçileri Ayşenur Demir ve Ahmet Uçar'ın uzun süre ayakta alkışlandı. 

Bilim Estetik Kültür ve Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) bünyesinde faaliyet yürüten Tiyatro İmge'nin "Erwin Motor-Bir Adanmışlık Hikayesi" oyunu Avrupa turnesini sürdürüyor. Almanya'nın Stuttgart, Frankfurt ve Ulm kentlerinde oyunu izleyicilerle buluşturan sanatçılar Ayşenur Demir ve Ahmet Uçar, ayakta alkışlandı.

Oyun Stuttgart'ta Linkes Zentrum Lilo Herrmann salonunda sahne aldı.  Bir işçi hikayesi olan oyun büyük beğeni topladı. 

Frankfurt'ta ise AGİF (Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu) , SKB ( Sosyalist Kadınlar Birliği)  tarafından organize edilen etkinlikte oyunun sözleri ekrana Almanca yansıtıldı. 

Ulm'da da AGİF  ve SKB bünyesinde faaliyet yürüten Günay Almanya'nın Neu-Ulm şehrinde bulunan İşçi Gençlik Kültür Derneği (AJK e.V.)  tarafından organize edildi. Oyunun ardından sahnede birer konuşma yapan AGİF Eşbaşkanı Ersin Sedefoğlu ve Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON) Eşbaşkanı Mesut Duman dernek katılımcılarına ve Tiyatro İmge'ye teşekkür ederken, oyunun içeriği hakkında da görüşlerini aktardılar.