24 Eylül 2024 Salı

ESP ve SGDF'den direnişteki PTT işçilerine dayanışma ziyareti

ESP ve SGDF üyeleri, Sirkeci Postanesi önünde direnişte olan PTT-SEN üyesi işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu.

PTT'de sendikalı oldukları ve sendikal faaliyet yürüttükleri için tazminatsız işten atılan, aralarında PTT-SEN'in başkan ve yöneticilerinin de olduğu taşeron işçilerin, "Bak Postacı Direniyor" şiarıyla başlattıkları direniş 103. gününde sürüyor.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri, Sirkeci Postanesi önünde direnişte olan PTT-SEN üyesi işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu.

"PTT işçilerinin direnişi kazanacak" pankartı açan sosyalistler "Direne direne kazanacağız", "PTT işçisi direnişin simgesi", "PTT işçisi kazanacak" sloganlarıyla Sirkeci Postanesi önüne yürüdü.

Direnişçi işçiler ESP ve SGDF'lileri alkışlarla karşıladılar. ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, ziyarette işçilerden direnişe ilişkin bilgi aldı. Tümüklü, eylemin Ankara'ya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önüne taşımak gerektiğini ifade etti.

SGDF MYK üyesi Şükran Yaren Tuncer ise "İşten atma saldırısı sadece işçilerin değil, gençliğinde meselesi. Sadece SGDF olarak değil Boğaziçi Dayanışması ve gençlik örgütleri olarak işten atmalar gündemimizde" dedi.