30 Eylül 2024 Pazartesi

ETHA GÜNDEM / 01 HAZİRAN 2020

-Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) dünyada ve Türkiye'de yayılmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

-HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, partisinin yeni döneme ilişkin stratejisi ve tutum belgesini, HDP İstanbul İl binasında düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak. (13.00)

-Taksim Dayanışması, Gezi Parkı'nın 7. yılı nedeniyle Mis Sokak'ta basın açıklaması yapacak. (19.00)

-İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Gezi direnişinin 7. yılı dolayısıyla Gündoğdu Meydanı'nda etkinlik düzenleyecek. (18.00)

-Gezi eylemleri sırasında Ankara'da polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Ethem Sarısülük, Güvenpark'ta anılacak. (16.40)

-Rosa Kadın Derneği, derneklerine yönelik baskı ve üyelerine yönelik tutuklamalara ilişkin dernek bahçesinde basın açıklaması yapacak. (11.00)

-DİSK, KESK, TMMOB, ASMMMO ve Ankara Tabip Odası, LGS ve YKS'ye ilişkin Ankara Tabip Odası'nın sosyal medya hesabından basın toplantısı düzenleyecek. (12.30)

-KESK Adana Şubeler Platformu, "TMMOB'a dokunma" şiarıyla Heykel Park'ta basın açıklaması yapacak. (12.30)

-Baro başkanları, iktidarın baroların yapısında ve seçim sisteminde yapmayı düşündüğü değişikliğe ilişkin Türkiye Barolar Birliği'nde toplanacak. (10.00)

-EGEÇEP, "Ekolojik yıkıma direniyoruz" temasıyla başlattığı çevre haftası etkinlikleri kapsamında basın açıklaması gerçekleştirecek. (18.00)