24 Eylül 2024 Salı

Farplas işçilerinden eylem

Farplas işçileri yönetimin sözünü tutmaması üzerine dün tüm gün eylemdeydi. Gece vardiyasında da işçiler yürüyüş yaptı. Sarı sendika Türk Metal'in işçilerin önünü keserek direnişten vazgeçmeleri için ikna etmeye çalıştı. İşçiler ise Birleşik Metal İş'e örgütlenme çağrısı yaptı. 

Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (TOSB) bulunan ve otomobil plastik aksamı üreten Farplas'ta işçiler fabrika yönetiminin verdiği sözü tutmaması, kendilerine yönelik tehdit ve baskıya karşı eylem yaptı. 

Farplas yönetiminin işçilere sendikadan istifa edildiği durumda talepleri kabul edeceklerine dair yalanlarına karşı vardiya giriş çıkışlarında başlatılan eylem; işçilerin fabrika fabrika, her bölümde dolaşarak işçilere yönelik konuşmalara ve birlikte mücadele çağrısıyla devam etti. 

İşçiler fabrika yönetiminin Türk Metal'e zorlamasına karşı tüm işçilere, Birleşik Metal İş Sendikası'nı tanıma ve örgütlenme çağrısı yaptı.

16:00-00:00 vardiyasının işçileri, servis bölgesinde alkışlı protesto gerçekleştirdi. CEO bir kez daha toplanan işçilere tehditkar konuşma yapınca, işçiler tepkilerini ortaya koyan konuşmalar yapıp alkışladılar. Gece vardiyasında ise işçiler, makina başlarına toplu bir şekilde yürüyüş ile geçti.

Gündüz fabrikaya yönetim ile görüşmeye gelen Türk Metal, birçok durakta servislerden inen işçilerin önünü kesti. Özellikle kadın işçileri ikna etmeye çalıştıkları işçiler tarafından ifade edildi.