21 Eylül 2024 Cumartesi

FHKC Genel Merkez Komitesi üyesi Awad Al-Sultan İsrail'in saldırılarında şehit düştü

FHKC, Genel Merkez Komite üyesi Awad Al-Sultan'ın İsrail'in bombardımanında şehit düştüğünü açıklayarak, " Halk Cephesi ve Milli Hareket, en önde gelen savaşçılarından ve öncülerinden birini, görevlerinde kibirlenmeden, sessizce ve tevazu ile çalışan, yorgunluğu, bitkinliği bilmeyen, en yiğit ve saf yoldaşlarından birini kaybetti" dedi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), işgalci İsrail'in Gazze'ye dönük hava saldırılarında Genel Merkez Komite üyesi ve Şehitler, Esirler ve Yaralılar Dairesi yetkilisi Awad Al-Sultan "Ebu Samoud"un aile üyeleriyle beraber katledildiğini duyurdu.

FHKC tarafından verilen ölüm ilanında "Halk Cephesi ve Milli Hareket, en önde gelen savaşçılarından ve öncülerinden birini, görevlerinde kibirlenmeden, sessizce ve tevazu ile çalışan, yorgunluğu, bitkinliği bilmeyen, en yiğit ve saf yoldaşlarından birini kaybetti. Filistin ve esirlerin davası için gece gündüz çalıştı" ifadelerini kullandı.

Al-Sultan'ın devrimci yaşamından kesitlerin sunulduğu açıklamada, Mayıs 2022'de Genel Merkez Komite üyeliğine seçilen Al-Sultan için, "Mahkumlar meselesinin en önde gelen savunucularından, mahkumların eylem ve faaliyetlerine öncülük edenlerden ve katılımcılardan biridir" denildi.

Açıklama, şöyle devam etti: "Halk Cephesi, lider yoldaşına ve özgürlüğüne kavuşan tutsağa veda ederken, tüm ailesine, yoldaşlarına ve dostlarına başsağlığı diliyor, tüm şehitlere ve halkımıza olduğu gibi kendisine de hedeflere ulaşana kadar direnmeye devam edeceğinin sözünü veriyor. Halkımızın işgalden kurtuluşu ve başkenti Kudüs olmak üzere tüm ulusal topraklarda demokratik Filistin devletimizin kurulmasını sağlayacağız. Şehitlerimize hamd olsun, mutlaka galip geleceğiz."