19 Eylül 2024 Perşembe

FHKC: İşgal hapishanelerinde işlenen suçlar cevapsız kalmayacak

Siyonist İsrail hapishanelerinde Filistinli tutsaklara dönük işkencelerin ABD suç ortaklığında gerçekleştiğini vurgulayan FHKC, "Bu suçlar direniş tarafından cevapsız bırakılmayacaktır ve temel önceliğimiz tutsakların yaşadığı eziyeti bitirmek ve onları Nazi işgal hapishanelerinden özgürleştirmek olacaktır" ifadelerini kullandı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Şehitler, Tutsaklar ve Yaralılar Bürosu, Sde Teiman'da siyonist İsrail askerlerinin Filistinli tutsaklara işkence görüntülerinin ortaya çıkmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

FHKC tarafından yapılan açıklamada, "Sde Teiman imha kampında Filistinli tutsakların maruz kaldığı tecavüz ve işkence görüntüleri, Amerikan Guantanamo kampında yaşananları hatırlatan, insanlığa karşı işlenmiş yeni bir siyonist suçtur" ifadeleri kullanıldı.

Görüntülerin yayılmasına dönük siyonist yetkililerin tepkisinin ve kızgınlığının bu suçlardaki doğrudan sorumluluklarını yansıttığı vurgulanan açıklamada, işkence kararının siyasi liderlik tarafından verildiği belirtildi.

"Bu durum siyonist varlığın katil ve suçlu çetesi tarafından yönetildiğini ve liderlerinin savaş suçlusu olarak uluslararası mahkemelerin önüne çıkarılması gerektiğini tasdik ediyor" denilen açıklamada, uluslararası kamuoyu ve Kızıl Haç gibi uluslararası kuruluşların sessizliğine tepki gösterildi.

Sde Teiman siyonist imha kampında yaşanan vahşeti görmezden gelen ABD'nin suç ortaklığına işaret edilen açıklamada, "Bu suçlar direniş tarafından cevapsız bırakılmayacaktır ve temel önceliğimiz tutsakların yaşadığı eziyeti bitirmek ve onları Nazi işgal hapishanelerinden özgürleştirmek olacaktır" denildi.